• Načítám...
>

Z nádraží ve Střezimíři bude muzeum

Místo nádraží muzeum a místo železniční trati cyklostezka. To jsou plány obce Střezimíř a Středočeského kraje. S tamní budovou nádraží se přišlo symbolicky rozloučit několik stovek lidí.

Reklama

Obyvatelé Středočeské obce Střezimíř se poslední březnovou sobotu rozloučili s železniční tratí. V prostorách nádraží se tak odehrál bohatý program pro celou rodinu.

"My se tady loučíme s vlakovým provozem, protože od začátku dubna sem na to kolejiště za mnou již nepřijede žádný vlak. My nepřicházíme zcela o tu možnost přepravovat se dále vlaky, protože přibližně 500 metrů za mnou na novém koridoru je již vybudována nová železniční zastávka Střezimíř a naopak se zvýší komfort, zvýší se rychlost a věříme, že to, že tu zastávku budeme mít o pár metrů dál, nebude zase tolik na obtíž," řekl Miloš Jelínek, starosta obce Střezimíř.

Budova nádraží ale nezůstane nevyužitá. V budoucnu by zde mělo vzniknout muzeum.

"Bude tady železniční muzeum s provozem turistických drezín, zůstane zachované celé kolejiště, všechny budovy a sneseno trakční vedení a předpokládáme, že bude nějaké přechodné období, přibližně rok a po tom roce bychom měli veřejnosti nabídnout už nějaké aktivity v tomto prostoru," řekl Miloš Jelínek.

"Z této stávající trati by se měla stát časem díky spolupráci obcí v daném místě a Středočeského kraje cyklostezka, která propojí Středočeský a Jihočeský kraj. A bude navazovat na již existující cyklostezku u Sedlčan," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Rozlučková akce přilákala stovky lidí nejen z okolí, ale také například z Prahy, odkud byl do Střezimíře vypraven speciální historický vlak.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu