• Načítám...
>

V Dobříši instalují mostní provizorium

Provoz v Pražské ulici v Dobříši bude vedený přes mostní provizorium. To bude nainstalováno na most, který je v současné době uzavřený z důvodu havarijního stavu. Provoz by tu měl být obnoven v půlce dubna.

Reklama

Most na hlavní Pražské ulici v Dobříši musel být z důvodu jeho havarijního stavu bezodkladně uzavřen. Tím se ale značně zkomplikovala dopravní situace ve městě. Z toho důvodu Krajská správa údržby silnic na místě instaluje mostní provizorium.

"Jedná se o mostní provizorium, které zabezpečí dopravu přes tento most v době jeho rekonstrukce, to znamená, že v tuto chvíli ho stavební firma instaluje. Zajímavostí je, že ten most je kulturní památka a mostní provizorium se ho bezprostředně nesmí dotýkat, takže ho musí nainstalovat tak, aby ten most a ta doprava, která přes něj půjde, ho nějakým způsobem neporušila," řekla Petra Kučerová, tisková mluvčí KSÚS.

Mostní provizorium bude díky své konstrukci umožňovat provoz jak osobní, tak i nákladní dopravě.

"To mostní provizorium bude kovové, je to z takových prvků, které se sestavují. Nesmí se v žádném případě dotknout toho historického mostu, nesmí ho poškodit, ale bude zaručena ta doprava i těch těžších vozidel přes ten Pilský potok," řekl Karel Bendl, radní Středočeského kraje.

Doprava po mostním provizoriu bude vedena kyvadlově. Jezdit by se takto mělo více než dva roky.

"V podstatě ten most jsme si pronajali jako Krajská správa a údržba silnic. Za 2 roky za tento pronájem zaplatíme asi tak 5 milionů korun, ale je to z toho důvodu, abychom tu dopravu úplně nezastavili. Mezitím bude probíhat projektová dokumentace, podle které bude ten historický původní most, potom realizována rekonstrukce a oprava," řekl Karel Bendl, radní Středočeského kraje.

První vozidla by se po provizorním mostě měla projet po dokončení všech prací, přibližně v polovině dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu