• Načítám...
>

Mnichovo Hradiště a Klášter spojí lávka

Výstavba lávky přes řeku Jizeru, společný projekt města Mnichova Hradiště a obce Klášter Hradiště nad Jizerou, byla zahájena. Nová lávka pro pěší a cyklisty výrazně přispěje k lepšímu propojení sousedních sídel, které odděluje koryto řeky Jizery a vyroste na místě, kde přemostění existovalo od 2. poloviny 19. století až do 90. let 20. století.

Reklama

Poklepáním na základní kámen byla zahájena výstavba lávky přes řeku Jizeru. Jedná se o společný projekt města Mnichova Hradiště a obce Klášter Hradiště nad Jizerou.

"Jedná se o lávku, která propojí na místě bývalého mostu dvě části u Mnichova Hradiště a je to stavba, která navazuje na stezku Greenway Jizera, čili to bude propojený úsek cyklostezky podél Jizery," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Lávka bude na levém břehu řeky, tedy na straně Mnichova Hradiště a navazovat bude na Černou silnici u areálu společnosti Kofola.

"Ta lávka má rozpětí 45 metrů, o celkové délce je přes 50 metrů a šířku přibližně 3 metry. Je to vlastně ne úplně malá lávka, je to docela pořádný most, nicméně bude sloužit především pro pěší, cyklo, případně motorky. Auto lávka unese, ale může přes ní projet sanitka, jinak tam bude zahrazení, takže pro klasickou automobilovou dopravu to není. Je to proto, aby lidé mohli pohodlně využít to spojení mezi dvěma obcemi," řekl Ondřej Lochman, starosta Mnichova Hradiště.

"Pro naší obec to znamená návrat k tomu, co tady před lety bylo. Samozřejmě lidé si zvykli v současné době jezdit těmi dvěma mosty, které tady jsou a samozřejmě pro ty pěší a pro cyklisty to bude věc, která se vrátí a věřím, že bude fungovat," řekl Jiří Navrátil, starosta obce Klášter Hradiště nad Jizerou.

Stavba by měla být hotová letos v říjnu. Na financování se podílí Nadační fond ŠKODA AUTO, Středočeský kraj a Státní fond dopravní infrastruktury.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu