• Načítám...
>

Integrace středočeské dopravy pokračuje

Do systému Pražské integrované dopravy byla nově zahrnuta oblast Vlašimska a Posázaví. Nově tak budou moci cestovat lidé z těchto lokalit na jednu jízdenku až do Prahy a to včetně jízdy pražským metrem.

Reklama

Do systému Pražské integrované dopravy byly nově zahrnuty dvě oblasti. Jedná se o Vlašimsko a Posázaví.

"Jedná se o osmdesát obcí Středočeského kraje, které se zapojují do jednotného dopravního integrovaného systému. K tomu přidáváme mezikrajských šestnáct obcí v oblasti kraje Vysočina. Zavádíme celkem dvacet šest nových linek. Myslím si, že systém, který zavádíme, zpříjemní cestování, umožní lidem cestovat na jednu jízdenku v zásadě až z kraje Vysočina přes Benešovsko, Posázaví do Prahy, včetně pražské MHD," říká ředitel IDSK, Zdeněk Šponar.

Integrace s sebou přináší také mnoho změn v jízdních řádech i autobusových linkách. Některé z nich byly zrušeny, jiné naopak nově zavedeny.

"Teď tady jezdí v systému SID zhruba čtyřicet linek a po této úpravě jich bude dvacet. Neznamená to, že by se snížil počet spojů, ale je to spíš zpřehlednění toho systému. Příkladem může být třeba linka Vlašim - Praha, kde na tomto úseku teď jezdí zhruba deset linek a my budeme mít jenom jednu. Bude to linka 406. Je to stěžejní linka Praha - Vlašim - Čechtice - Pelhřimov. A ta linka je zpřehledněná, takže bude jeden jízdní řád a lidi uvidí, že prostě třeba ráno to jezdí po patnácti minutách, po třiceti, přes den to jezdí po hodině, o víkendu hodina až dvě," dodává projektant autobusové dopravy IDSK, Tomáš Löbl.

S integrací souvisí také nové zastávky. Jedna z nich je například v obci Struhařov.

"Kde se teď nově zajíždí do obcí Pecínov a Budkov, což si myslím, že docela ocení místní cestující, kteří mají vazby na Benešov nebo na Prahu. Takže kromě zpřehlednění třeba názvu zastávek bych rád vypíchl tohle, že to je vyloženě nová zastávka, která je pro obsluhu, pro lidi," dodává projektant autobusové dopravy IDSK, Tomáš Löbl.

Novinkou je také zavedení zastávky u aquaparku v Čestlicích na trase linky z Pelhřimova do Prahy. Zastávka by měla být v provozu od června letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu