• Načítám...
>

Muzeum Českého krasu nabízí komentované vycházky

Muzeum Českého krasu v Berouně odstartovalo sérii oblíbených komentovaných vycházek. Ty dávají návštěvníkům jedinečnou příležitost projít se na čerstvém vzduchu a dozvědět se něco zajímavého. První letošní trasa vedla po cyklostezce mezi Berounem a Srbskem.

Reklama

Berounské Muzeum Českého krasu zahájilo sezónu komentovaných vycházek. A jako první zvolilo oblíbenou trasu po cyklostezce mezi Berounem a Srbskem. Zúčastnění měli, jako už tradičně, jedinečnou možnost dozvědět se plno zajímavých informací a užít si malebnou krajinu, která se rozprostírá podél řeky Berounky.

"Každý rok děláme vycházky zaměřené jak na geologii, tak zaměřené i na historii regionu. A ta dnešní vycházka je kombinace geologie a historie," říká Pavel Bokr, edukátor Muzea Českého krasu v Berouně.

Muzejní edukátoři představili v rámci několika zastávek pradávné sopky, naleziště zkamenělin, staré brody a mlýny a další málo známé skutečnosti. Zúčastnění se mohli například pokusit rozpoznat, která skála tyčící se v blízkosti řeky je pradávnou sopkou, a kde se jedná o usazené mořské dno. Spojení procházky a poučení bylo podle zúčastněných největším přínosem. 

"Ráda cestuji, ráda poznávám nová místa, ráda chodím na pochody. Takže tady spojím příjemné s užitečným, něco se dozvím."

"Budeme na čerstvém vzduchu a něco se dozvíme tady o okolí."

"Myslím si, že to je jedinečná událost a v podstatě nic obdobného, si myslím, že tady moc často neprobíhá."

Muzeum Českého krasu v Berouně zve zájemce i na další zajímavá místa, která rozhodně stojí za návštěvu.

"Kromě toho, že chodíme sem do údolí Berounky, také chodíme do okolí Koněprus, do okolí Koněpruských jeskyní, kde je velmi bohaté naleziště zkamenělin. Takže kdo si chce nalézt zkamenělinu, tak doporučuji zajít s námi do Koněprus," dodává Pavel Bokr, edukátor Muzea Českého krasu v Berouně.

O plánovaných komentovaných vycházkách se zájemci mohou dozvědět na webových stránkách muzea. Předchozí rezervace není nutná. Stačí pouze dorazit na konkrétní místo v daný den a čas a zakoupit si vstupenku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu