• Načítám...
>

Sportovní gymnázium v Kladně pomáhá handicapovaným

Studenti Sportovního gymnázia Kladno pomáhají handicapovaným. A nejsou v tom sami, ruku k dílu přidalo i Krajské ředitelství policie Středočeského kraje společně s Nadací Charty 77 - Konto Bariéry, Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR, Středočeským krajem a spolkem Bezpečná společnost. Už v minulosti se pomohlo 15 lidem a vybralo téměř 1 300 000 korun. Letos je potřeba dát dohromady zhruba 650 000 korun na bionickou protézu pro sedmnáctiletou Dášu.

Reklama

Ve Sportovním gymnáziu Kladno se už po několikáté konala sportovně charitativní akce Přes bariéry s policií.

,,Tento projekt vzešel z našeho Krajského ředitelství v roce 2018, kdy jsme začínali s prvními školami. Oslovili jsme všechny střední školy v kraji a postupně je objíždíme," řekl Václav Kučera, ředitel KŘP Středočeského kraje.

,,To, že jako Středočeský kraj pomáháme, mi v téhle situaci přijde úplně automatické. Měli jsme i sbírku a kasičku na Středočeském kraji, takže i my jsme přispěli jako zaměstnanci kraje nějakou částkou. A uvidíme, jaké tady budou sportovní výkony," prozradila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

,,Čekají je testy, které jsou vstupními testy k policii, fyzické testy. A za ty úspěšné skládáme finanční částku spolu s pojišťovnou 211 ministerstva vnitra a přispíváme tím na potřebné," řekl Václav Kučera, ředitel KŘP Středočeského kraje.

Hlavní myšlenkou akce je motivovat mládež ke sportovním aktivitám a zároveň pomoci handicapovaným lidem.

,,Letos pomáháme sedmnáctileté holčině, jmenuje se Dáša, která v první třídě kvůli rakovině přišla o část nohy a dlouho se bránila tomu, že by používala protézu. Používá berle, ale jak dospívá, tak jí došlo, že přeci jenom protéza by jí v mnohém usnadnila život. Vzhledem k tomu, že je to protéza chytrá, takzvaná bionická, tak to není levná záležitost. Její cena se pohybuje kolem 650 000 korun, " nechala se slyšet Petra Seberová ,projektová manažerka Konta Bariéry.

,,My jsme rádi, že se tady toho můžeme zúčastnit a že naši studenti mohou přispět dobré věci, protože Konto Bariéry je známé po celé České republice," řekla Květoslava Havlůjová, ředitelka Sportovního gymnázia Kladno.

Sedmnáctiletá Dáša je tedy další osobou v pořadí, které se tímto způsobem pomáhá. V předešlých ročních se vybralo bezmála 1 300 000 korun pro 15 lidí. Celou akci zaštiťuje Krajské ředitelství policie Středočeského kraje společně s Nadací Charty 77 - Konto Bariéry, Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR, Středočeským krajem a spolkem Bezpečná společnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu