• Načítám...
>

Muzeum Českého krasu uspořádalo velikonoční dílny

Muzeum Českého krasu uspořádalo pro školy tvořivé dílny. V rámci programu si děti vyráběly velikonoční kuřátka z vyfouklých vajec. K vidění ale byly i stálé expozice muzea a minivýstava kraslic.

Reklama

Muzeum Českého krasu v Berouně nabídlo školám velikonoční tvořivý program pro děti. Ty si v rámci kreativních dílen měly možnost vyrobit originální sváteční dekorace. 

"Snažíme se už několikátý rok, teď teda po covidové pauze jsme to obnovili, vždycky na Velikonoce pro děti připravit program s velikonočním podtextem. Letos jsme si pro tyto účely vypůjčili od jedné berounské obyvatelky její sbírku velikonočních kraslic, kterou si s dětmi prohlédneme. Něco si o tom popovídáme a potom vyrábíme z vajíčka velikonoční kuřátko," říká Lenka Stelšovská, edukátorka Muzea Českého krasu v Berouně.

Po krátkém úvodu, v rámci kterého byly dětem představeny velikonoční tradice a způsoby zdobení kraslic, se všichni zúčastnění pustili do tvoření. A kreativitě se meze nekladly. 

"My tady vyrábíme kuřátko a já budu dělat fialová peříčka."

"Moc mě to baví. Moje kuře bude mít oranžové peří a potom ho dám mámě."

"Peří mého kuřete bude fialové, protože jsem se rozhodl, že to bude hezké."

"Děti k nám, myslím, chodí rády, vždycky s úsměvem na tváři. Paní učitelky tady z nedalekých škol oceňují, že muzeum jak na Velikonoce, tak i na Vánoce se pro ně snaží nějakou tvořivou dílničku připravit," dodává Lenka Stelšovská, edukátorka Muzea Českého krasu v Berouně.

Pro děti ale nebyly připraveny pouze samotné tvořivé dílny. V rámci programu si mohli všichni zúčastnění prohlédnout i stálé expozice muzea. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu