• Načítám...
>

Ve Vestci byla vysazena lipová alej

Ve Vestci u Prahy byla vysazena unikátní lipová alej. Sázení stromů je společnou aktivitou programu DofE, iniciativy Sázíme budoucnost a Středočeského kraje. Stovka lip ve Vestci poroste jako připomenutí odkazu prince Philipa, který by loni oslavil 100. narozeniny a především jako připomenutí jeho aktivit na podporu mladých lidí.

Reklama

Ve Vestci u Prahy byla vysazena unikátní lipová alej. Stovka lip poroste jako připomenutí odkazu prince Philipa, který by loni oslavil sté narozeniny a především jako připomenutí jeho aktivit na podporu mladých lidí.

"Když jsme byli osloveni s tím, že by bylo možné mít tu alej právě u nás ve středních Čechách a jaké místo bychom tipovali, tak já jsem dopisem oslovila všech tisíc sto čtyřicet čtyři obcí ve Středočeském kraji. Nakonec se jich asi deset přihlásilo a pak společnými silami jsme vybrali právě cyklostezku v obci Vestec, která je velmi dlouhá a kde zatím ještě žádné stromy nebyly a je tady vysázeno sto krásných lip," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Každý strom byl zakoupený za příspěvek deset tisíc korun, který darovaly nejen firmy, ale i města. A přispěli také jednotlivci.

"Těch deset tisíc korun darovali nadaci DofE na práci s dětmi, na jejich rozvoj, na jejich vzdělávací programy, ale jako bonus za každých těch deset tisíc korun se ještě pořídil jeden strom, který tu myšlenku zhmotní. A tím zhmotní to, co princ Philip celý život hlásal. A to bylo vzdělávání mladých lidí a láska k přírodě," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Svůj strom má ve Vestci kromě Středočeského kraje také kraj Liberecký, město Brno nebo kolínský dětský domov. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu