• Načítám...
>

Kladno hostilo finále Skutečné ligy

Kladno hostilo finálový koncert 16. ročníku soutěže Skutečná liga. Ve finále se utkali například vítězové hlasování veřejnosti či vítěz juniorské kategorie. Kdo si odnesl cenu Skutečné ligy v letošním ročníku prozradíme v následující reportáži.

Reklama

V kladenském Domě kultury se uskutečnilo finále šestnáctého ročníku Skutečné ligy. Jedná se o soutěž mladých středočeských rockových kapel.

"Může se ji zúčastnit každý, kde má alespoň jeden člen kapely ve Středočeském kraji trvalé bydliště. A pak je to v rockových mantinelech, nemáme žádná pravidla. U nás je pravidlo pouze autorská tvorba, naživo, žádné nahrávky nás nezajímají, žádné počítače. Ještě máme kategorii junior do devatenácti let, to znamená, že ten rok nikdo nesmí být starší. A nejlepší v základním kole junior kapela jde rovnou do finále, že přeskočí nějaké kolo a může se připravit s těmito rádoby velkými kapelami, které už tady občas jsou," říká zakladatel a ředitel soutěže, Lukáš Fousek.

O vítězi rozhodovala odborná porota, která byla přítomna na finálovém koncertu. Toho se zúčastnilo celkem šest kapel, které postoupily z jednotlivých okresních kol. Ta probíhala v příspěvkových organizacích Středočeského kraje. 

"Základní kola například probíhala v areálu Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře nebo ve Vlašimi a tak podobně. Středočeský kraj je hrdým podporovatelem této soutěže prostřednictvím individuální dotace a ta dotace činí přes osm set tisíc korun. Jedná se o sérii koncertů, jsou základní kola, semifinálová a dnešní super finále," říká radní Středočeského kraje, Václav Švenda.

V těchto dnech byla zároveň spuštěna registrace do dalšího ročníku této soutěže. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu