• Načítám...
>

Středočeská hejtmanka navštívila Kolín

Cílem dalšího výjezdu hejtmanky a radních Středočeského kraje se stalo město Kolín. Vedení kraje opět čekala návštěva hned několika míst. Konkrétně zavítali například do Oblastní nemocnice Kolín a na malý moment se stali i studenty zdejší Střední průmyslové školy strojírenské.

Reklama

Hejtmanka Petra Pecková spolu s radními Středočeského kraje opět vyrazila do regionů. Tentokrát zavítala do města Kolín, kde ji opět čekala návštěva hned několika míst. První zastávkou byla společnost SPEL. 

"Naše firma se zabývá řízením technologických procesů, průmyslovou automatizací, výrobou strojů a jednoúčelových zařízení," říká Jiří Svoboda, majitel společnosti SPEL a.s., předseda správní rady.

"Já si myslím, že je zajímavé, abychom my jako představitelé kraje viděli, jaký obrovský potenciál je v privátní sféře v kraji. Protože firmy, které máme ve Středočeském kraji, jsou úžasné. Jsou v mnoha ohledech lídry, ale nejenom v regionu a nejenom v České republice, ale třeba i v Evropě v tom svém oboru," dodává Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

V rámci programu nechyběla ani návštěva jedné z kolínských škol. Konkrétně se jednalo o Střední průmyslovou školu strojírenskou. Ta je jednou z nejstarších odborných škol ve Středočeském kraji a letos oslaví 150. výročí svého založení. Zástupci kraje měli v rámci návštěvy možnost mimo jiné i zasednout do studentských lavic a něco se přiučit.

"Bylo to úžasné. Vyráběli jsme tam se studenty, sami jsme si to zkusili, z obrázku 3D model, který se pak následně vytiskne na 3D tiskárně. My jsme si ho dokonce nažehlili na tričko a odešli jsme s tím dárkem domů," komentuje Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"My máme takovéto workshopy, které teď představujeme, připravené pro základní školy. Chceme ukázat dětem, že strojařina může být krásná, jednoduchá, čistá a že by je to mohlo bavit," říká František Pražák, ředitel Střední průmyslové školy strojírenské Kolín.

Další zastávkou byla Oblastní Nemocnice Kolín, kde vedení kraje čekala i prohlídka vybraných oddělení. Poté následovala návštěva kolínské radnice. 

"Spolupráce se Středočeským krajem je na velmi dobré úrovni a rozhodně na mnohem lepší úrovni, než bývala dříve. Já jsem rád, že si můžeme projít ať už podniky nebo radnici, podiskutovat s občany, podívat se do nemocnice, říct si, co nás trápí a kde si vzájemně jak Kolín kraji, tak kraj Kolínu můžeme pomoct," zmiňuje Michael Kašpar, starosta města Kolín.

Výjezd hejtmanky Středočeského kraje byl jako už tradičně zakončen setkáním se starosty okolních obcí a poté i se samotnými občany regionu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu