• Načítám...
>

Sjezd z D0 mezi Písnicí a Dolními Břežany je otevřen

Řidiči mohou přechodně využívat nově zprovozněný sjezd z Pražského okruhu mezi Písnicí a Dolními Břežany. Sjezd je otevřen z důvodu uzavírky Břežanského údolí a plánovaných oprav Barrandovského mostu. Řidiči jej budou moci využívat hned několik měsíců.

Reklama

Dálniční sjezd z Pražského okruhu mezi Písnicí a Dolními Břežany je od 1. května otevřen. Na zprovoznění sjezdu čekají řidiči už mnoho let. Jeho otevření je ale pouze dočasné. 

"Je uzavřen od doby, kdy je dálnice v provozu. Je uzavřen z toho důvodu, že v územním rozhodnutí je podmínka městské části Praha - Libuš Písnice. Pro kolaudaci sjezdu je nutno mít obchvat Písnice. Ten zatím postavený není, takže od roku 2006 jsme v této situaci. Sjezd se zatím otevírá vždycky, když je někde velká oprava, nebo když je uzavřené na delší dobu Břežanské údolí," říká Věslav Michalik, starosta obce Dolní Břežany.

Sjezd je otevřen ve směru na letiště a od letiště. Nájezd na Brno a sjezd v tomto směru zůstanou uzavřeny. Důvody zprovoznění sjezdu jsou hned dva. 

"Máme souběh dvou akcí. To je uzavírka Břežanského údolí kvůli havarijním opravám mostu, opěrných zdí a skály a zároveň máme opravy na Barrandovském mostě, to znamená snížení jeho kapacity. Takže se podařilo zajistit to, aby byl sjezd aspoň na přechodnou dobu těch dvou akcí otevřen," dodává Věslav Michalik, starosta obce Dolní Břežany.

Přes Břežanské údolí denně projíždí zhruba 6000 automobilů. Otevření sjezdu je proto nejideálnějším řešením, které řidičům značně uleví. Dálniční sjezd by měl být v provozu do 6. prosince, kdy má být Břežanské údolí opět otevřeno.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu