• Načítám...
>

Soutěž krajských obcí v třídění odpadu zná své vítěze

V prostorách Tančícího domu se konalo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže My třídíme nejlépe. Do soutěže se zapojují obce a města Středočeského kraje. Jako už tradičně se hodnotí výsledky za 1. až 4. čtvrtletí daného roku.

Reklama

Která obec v kraji je nejlepší v třídění odpadu? To zjišťovala už tradičně soutěž s názvem My třídíme nejlépe. A letošní ročník už zná své vítěze, kterým předali ocenění zástupci Středočeského kraje a autorizované společnosti EKO-KOM.

"Máme letos 17. ročník. Je to soutěž na podporu třídění v obcích. Obce soutěží v tom, kolik tříděného odpadu za rok vyprodukují a nejlepší obce jsou pak oceněné v této soutěži," říká Jana Skopalíková, radní Středočeského kraje.

Slavnostní předání ocenění se konalo v prostorách pražského Tančícího domu. Do soutěže byly automaticky zařazeny všechny krajské obce, které jsou zapojené do systému EKO-KOM. Obce byly rozděleny do čtyř kategorií podle počtu obyvatel.

"My jsme v letošním roce udělali změnu, tak aby ty kategorie byly více vyrovnané, protože zde máme zhruba 1200 obcí a v kategoriích bylo největších měst pouze malé množství a nejmenší obce soutěžily v počtu kolem 500 v rámci té jedné kategorie, tak aby to bylo trochu vyrovnanější," dodává Jana Skopalíková, radní Středočeského kraje.

Soutěžící mohli získat i plusové body, například za snížení své produkce směsného komunálního odpadu pod 200 kg na obyvatele za rok. Vítězem v kategorii obcí nad 3000 obyvatel se stala obec Kamenice.

"Naši občané jsou soutěživí. Tak moc děkujeme, že ta soutěž vydržela tak dlouho a vypadá to, že s námi tady bude pokračovat. My jsme zvítězili v minulosti několikrát, ale opět jsme se dotáhli na vítězné místo, takže za naše lidi jsem velmi šťastný," dodává Pavel Čermák, starosta obce Kamenice.

Oceněné obce obdržely plaketu vyrobenou z recyklovaného skla a k tomu i finanční odměnu. Podle statistik společnosti EKO-KOM vyplývá, že se v rámci kraje třídí odpad čím dál víc. V průměru 67, 9 kilogramu papíru, skla, plastů, kovů a nápojových kartonů vytřídil v loňském roce každý obyvatel Středočeského kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu