• Načítám...
>

Objížďka Břežanského údolí už funguje

Sjezd z Pražského okruhu mezi Písnicí a Dolními Břežany výjimečně funguje. Komunikace je jinak dlouhá léta uzavřena.

Reklama

Sjezd z Pražského okruhu mezi Písnicí a Dolními Břežany začal po letech fungovat prvního května v časných ranních hodinách.

„Přesně v tuto chvíli zprovozňujeme, respektive dáváme k dispozici řidičům mimoúrovňovou křižovatku a sjezdy i nájezdy na mimoúrovňové křižovatce Písnice na Pražském okruhu. Je to důležitý moment, protože tady ta "mimoúrovňovka" byla celá ta léta, co jezdí jihozápad Pražského okruhu, uzavřena z důvodu nesouhlasu se zprovozněním městské části Praha – Slivenec,“ řekl Jan Rýdl - mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Životnost rozhodnutí o otevření sjezdu se počítá na několik měsíců. Vynutily si ho dvě souběžné dopravní stavby.

„První důvod je, že je to přirozená objízdná trasa pro úplně uzavřenou silnici přes Břežanské údolí," řekl Jan Rýdl - mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

„Vzhledem k havarijnímu stavu mostu, kde se ten havarijní stav projevil po poslední mimořádné mostní prohlídce a zima se na tom mostu podepsala, tak jsme museli Břežanské údolí uzavřít," řekla Petra Kučerová - mluvčí Krajské správy a údržby silnic.

Což přišlo velmi nevhod, vzhledem k další plánované akci, kterou je rekonstrukce Barrandovského mostu. Obě stavby tedy není možné koordinovat.

„Takže jsme vyvolali jednání s kolegy z Technické správy komunikací Praha a s Ředitelstvím silnic a dálnic, za což bychom chtěli poděkovat, že se podařila ta jednání dovést až k tomu, že se tento sjezd a nájezd otevřel. Protože to řidičům zejména z okolních obcí velmi uleví v rámci té objízdné trasy," řekla Petra Kučerová - mluvčí Krajské správy a údržby silnic.

Barrandovský most už je v rekonstrukci dva roky, ale teprve letos dojde k opravám na horní stavbě, což bude znamenat významné omezení provozu.

„A to samozřejmě na Barrandovském mostě, kde denně projede sto čtyřicet tisíc aut, bude dost cítit a řidiči budou zcela přirozeně hledat všechny možné potenciální objízdné trasy. A my jim teď jednu vlastně dáváme k dispozici," řekl Jan Rýdl - mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Rekonstrukce horní stavby Barrandovského mostu a s tím související omezení provozu začne už patnáctého května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu