• Načítám...
>

Obchvat kolem Církvice už se rýsuje

Zcela konkrétní podobu dostává v těchto dnech obchvat kolem Církvice. Řidiči by se po něm měli poprvé projet v polovině října. Součástí obchvatu, jehož stavba vyjde na 445 milionů korun, budou také tři mosty a protihlukové stěny.

Reklama

Obchvat kolem obce Církvice už se rýsuje. Na Kutnohorsku se v tomto roce jedná o nejdražší stavbu, kterou zde Ředitelství silnic a dálnic realizuje.

"Stavba obchvatu Církvice už je velmi dobře vidět. Ti, kteří tam jezdí nebo místní obyvatelé, kteří se na tu stavbu těší, tak už ji vidí. Celá trasa je založená zhruba na 1 500 metrech, máme hotové konstrukční vrstvy vozovky a chybí tam už jenom ta poslední asfaltová, balená vrstva, to znamená, že tady už je prakticky hotovo. Jinak pracujeme na zářezu, pracujeme i na přípravě instalace veliké ocelové mostní konstrukce, kterou máme naplánovanou s tím uložením někdy na polovinu května. Na to se hodně těšíme, to je pěkná práce," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Kompletní práce na obchvatu by měly skončit letos na podzim. Termín dokončení by ale mohl být posunutý kvůli déle trvajícímu archeologickému průzkumu.

"Je potřeba poskytnout těm archeologům tolik času, kolik skutečně potřebují, respektive kolik ta historie v tom konkrétním místě potřebuje. Tady se to trochu protáhlo, to znamená, že jednáme o tom, zda se nám podaří udržet ten harmonogram. Ale i kdyby došlo k nějakému skluzu, tak pořád garantujeme, že ve třetím kvartálu letošního roku ta silnice pojede," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Stavba obchvatu se nijak zásadně nedotkne řidičů jedoucích po silnici I/38. S občasnými dopravními komplikacemi musí ale počítat lidé jedoucí po dvou přilehlých silnicích třetí třídy.

"Pokud jde o to omezení, tak to je skutečně jen takové super lokální. Bude se týkat postupně dvou silnic, ne najednou, ale postupně. Obě jsou to silnice třetí třídy, to znamená, že to jsou komunikace, které odbavují provoz - jenom ten super lokální a tam budou stanoveny objízdné trasy. Ale nebude to na dlouho a nebude to nijak s dlouhou objízdnou trasou," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.  

Obchvat Církvice uleví především obyvatelům obce, kterou vede vytížená silnice číslo třicet osm. Řidičům nová stavba po jejím zprovoznění nabídne komfortnější a především plynulejší jízdu tímto úsekem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu