• Načítám...
>

Domov seniorů v Novém Strašecí si připomněl 4 výročí

Tři velká výročí a jedny kulaté narozeniny. Domov seniorů v Novém Strašecí měl tento týden opravdu několik důvodů slavit. Na zahradní slavnosti nechyběli vzácní hosté i bohatý kulturní program. Naše kamera se do tohoto více než 125 let starého domova přišla podívat také.

Reklama

Hned čtyři velká výročí si začátkem května připomněli klienti, zaměstnanci i přátelé Domova seniorů v Novém Strašecí.

„Takové největší lidské je v podstatě sto let od narození klienta Domova Oáza, pana Zbyňka Švarce. Na to druhé místo bych řadila 125. výročí, kdy došlo k otevření této staré budovy z roku 1897, čili 125 let. Jako třetí moment je desáté výročí otevření Domova Pohoda. To je domov, který je ještě vzadu v zahradě. Ten jsme otevírali v roce 2012 a je to domov se zvláštním režimem. Dalším momentem je padesáté výročí otevření tady toho domova, to je domov pro seniory, dříve domov důchodců, který slaví 50 let," řekla Miluše Jůnová, ředitelka Domova seniorů Nové Strašecí.

V současnosti zde žije 123 klientů, z toho 75 v domově seniorů a necelých padesát v domově se zvláštním režimem. 

„Mám zaměstnance, vidíte co dokážou, protože sám ředitel by těžko dokázal udělat to, co se udělalo. Rekonstrukce, stavby, i tyto zábavní činnosti, oslavy. Na to samozřejmě musíme mít lidi. Takže si myslím, že to všechno funguje velice dobře a velice dobře nám funguje spolupráce se zřizovatelem - Středočeským krajem," řekla Miluše Jůnová, ředitelka Domova seniorů Nové Strašecí.

„Já musím říct, že zde nejsem poprvé. Byl jsem tady několikrát a atmosféra v domově je skutečně výborná. Jsou tady skvělí zaměstnanci, výborná paní ředitelka a domov funguje velmi dobře. I v době covidu se skutečně osvědčil, dokázali se tady velmi dobře postarat o klienty i v dobách, kdy měli velké problémy, třeba personální, tak paní ředitelce se podařilo například spolupracovat se studenty. Domov opravdu funguje velmi dobře," řekl Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

Bujaré oslavy si nenechal ujít ani sám císař František Josef I. s chotí Alžbětou Bavorskou a slávu doplnilo i vystoupení zaměstnanců, kteří zatancovali na píseň Jerusalema. Tento hit z Jižní Afriky je celosvětově vnímán jako podpora složkám, které byly v prvních liniích v boji proti covidu-19.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu