• Načítám...
>

Na Labi ve Středočeském kraji vzniknou nová přístaviště

Středočeský kraj připravuje společně s Ředitelstvím vodních cest České republiky výstavbu sedmi nových přístavišť kolem břehů Labe. Brzy se začne se stavbou v Mělníku či Čelákovicích. My vám ale již nyní ukážeme, jak budou nová přístaviště vypadat.

Reklama

Sedm nových přístavišť na Labi pro velké i menší lodě vybuduje Ředitelství vodních cest ve spolupráci se Středočeským krajem. 

„Středočeský kraj velmi vítá aktivity Ředitelství vodních cest, které plánuje investice do výstavby veřejných vývazišť a přístavišť jak pro velké osobní lodě, tak pro malá plavidla na Labsko-vltavské vodní cestě," řekl Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Výstavba prvního přístaviště by měla začít tento rok v Mělníku. Letos již byla dokončena stavba prvního mola a to v Děčíně. Podobně jako děčínské molo budou vypadat ta ve středních Čechách. 

„Je to velmi významný počin k rozvoji cestovního ruchu ve Středočeském kraji. Jedná se o řadu aktivit. V letošním roce má být zahájena stavba v Mělníku, v příštím roce by to měl být Brandýs nad Labem, Čelákovice, Nymburk nebo Kolín," řekl Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Rekreační plavba na Labi je momentálně limitována právě chybějící infrastrukturou. Další přístaviště by tak měla pomoci rozšíření možností trávení volného času a to jak na vlastní lodi nebo v rámci rozvoje lodních půjčoven, podobně jako na řece Vltavě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu