• Načítám...
>

Do Káraného se po pauze vrátil oblíbený vodovodník

Po dvouleté nucené pauze způsobené koronavirovou pandemií se do Káraného vrátil oblíbený Káranský vodovodník. Na akci pořádanou Pražskými vodovody a kanalizacemi opět dorazily stovky turistických, běžeckých a cyklistických nadšenců, které si přišly zazávodit v příjemné a poklidné atmosféře. Pro účastníky byl navíc připraven bohatý doprovodný program včetně prohlídky Úpravny vody Káraný.

Reklama

Nádherně prosluněná květnová sobota vylákala řadu lidí ven do přírody a ty otužilejší třeba už i k vodě. Pro sportovně založené připravily Pražské vodovody a kanalizace oblíbenou akci Káranský vodovodník, který se vrátil po dvouleté koronavirové pauze. 

"Jako každý rok jsou připraveny dvě cyklotrasy, jedna je dlouhá 41 kilometrů, druhá 27 a třetí trasa je pěší nebo běžecká, jak kdo zvládá, 13 kilometrů," řekla Jana Mendlová - pořadatelka akce.

Účastníci čtvrtého ročníku Káranského vodovodníku si mohli buď zaběhat, trasu zdolat pěšky a nebo si zajet na kole.

"Těším se moc, ale přiznám se, že jsem si trošku líně vybrala 27 kilometrů, protože chci být zase trošku na pohodu, chci si s těmi lidmi popovídat a nechci jezdit někde úplně takzvaně na dřeň. To prostředí je tady nádherné. Většinou je to rovinka, což je také výhoda a lesní cesty," řekla Lucie Strejčková - účastnice cyklistického závodu.

Po sportovním výkonu se mohli účastníci akce zúčastnit například prohlídky historické budovy, která slouží jako Úpravna vody v Káraném a nebo se osvěžit káranskou vodou u vodního baru.

"Je to osvěžení pro cyklisty nebo běžce. Jsou to koktejly z vody, máme buď sirupový a nebo fresh bar - citróny, pomeranče, okurky a různé osvěžení," řekl Miloš Svoboda - barman.

Cílem Káranského vodovodníku si bylo hlavně zdravě zasportovat, něco se dozvědět o výrobě pitné vody v Káraném, ale také tradičně pomáhat.

"Snažíme se dodržet tuto tradici, za každého účastníka přispíváme 100 korun společnosti Asistence, která se stará o hendikepované. Je to taková milá tradice. Dáváme 100 korun za jednoho, ale většinou tu částku ještě o něco navýšíme," řekla Jana Mendlová - pořadatelka akce.

Návrat Káranského vodovodníku se nadmíru vydařil. Účastníci akce si mohli užít volný den v přírodě, strávit společný čas s rodinou nebo kamarády a ještě mít edukační zážitek spojený s vodárenskou osvětou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu