• Načítám...
>

Středočeský kraj představil program kulturního léta

Koncerty pod širým nebem nebo divadelní představení. Desítky takových akcí chystá Středočeské kulturní léto. Letošní programová nabídka by měla podle radního pro kulturu Václava Švendy pobavit a pohladit po duši. Více informací jsme zjišťovali přímo na jednom z míst, kam program Středočeského kulturního léta zamíří také.

Reklama

Za krásného počasí a v inspirativních prostorách památníku Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše představil Středočeský kraj program Středočeského kulturního léta. To začne už 4. června a nabídne více než padesát kulturních zážitků.

Jedná se o mix divadelních představení, ale i hudebních zážitků a dalších pořadů. Divadelních představení chystáme 22. Co se týče těch hudebních zážitků, tak tam je to pestrá paleta od klasické hudby přes dechovku, rock, jazz, swing a další žánry nás čekají. Zakomponovali jsme do programu i operu, což je v letošním roce novinka," řekl Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Při návštěvách všech jedenapadesáti akcí budete moci vyrazit na 22 zajímavých míst.

Primárně se mohou vydat do objektů, které spravují příspěvkové organizace Středočeského kraje a ty se samozřejmě nachází po celém území. Vždy jsou obklopeny nějakou atraktivitou. Je to buď prostředí zámecké nebo prostředí různých skanzenů, anebo se tedy jedná o muzeum, které je samo o sobě místem, kde ta živá kultura příliš nezaznívá," řekla Lucie Cirkva Chocholová, předsedkyně Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch.

Středočeská centrála cestovního ruchu si navíc připravila nové webové stránky strednicechy.cz a stredoceskekulturnileto.cz, kde zájemci najdou veškerý program přehledně. 

Zájemci najdou různé tipy na výlety. Pěší, cyklistické, ale i vodácké. A co můžete zažít ve Středočeském kraji? Jen to nejlepší. Já mohu ty krásy Středočeského kraje doporučit. V rámci Středočeského kulturního léta jsme vytvořili microsite www.stredoceskekulturnileto.cz. Ty webové stránky jsou propojené tak, aby ten zájemce našel kompletní program Středočeského kulturního léta, ale zároveň pokavaď má chuť, tak může v daném místě uspořádat různé výlety - pěší nebo cyklistické," řekla Lucie Kaiserová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Informace najdete také na facebookové stránce s názvem Středočeské kulturní léto, kde vám všechny následující akce připomenou. Tak na viděnou v létě ve Středočeském kraji. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu