• Načítám...
>

Kolínská nemocnice otevřela nové parkoviště

U Kolínské nemocnice konečně zahájilo provoz nové parkoviště. Počet pacientů tam nepřetržitě narůstá už posledních deset let, počet aut mířících sem se stále zvyšuje a areál na to nikdy nebyl dimenzovaný. Právě snížení počtu vozidel v areálu zvýší klid a také zajistí lehčí průjezd vozidel zdravotnické záchranné služby.

Reklama

511 parkovacích míst vzniklo namísto bývalé zahrádkářské kolonie v areálu Oblastní nemocnice v Kolíně. To je sice vyhrazeno pro zaměstnance nemocnice, jejich vozy ale již nebudou zabírat místo v areálu a to zase ulehčí starosti s parkováním pacientům. 

„Výstavba parkoviště pro zaměstnance je v podstatě součástí celého toho investičního balíku investiční dotace ze strany Středočeského kraje. Je to součástí rekonstrukce pavilonu O, což je věc, která se momentálně začíná rekonstruovat. Já jsem rád, že se povedlo vybudovat plochu pro parkoviště zaměstnanců, protože to je vždy problém. Zaměstnanec přijede, nemá kde zaparkovat, zaparkuje na místě pro pacienta, pacient nemá kde zaparkovat a z toho pramení nervozita a samozřejmě i zhoršená dopravní situace jak v nemocnici, tak v okolí nemocnice," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

U pavilonu H bylo původně pouze 86 parkovacích míst. Nová parkovací plocha nahradila zahrádkářskou kolonii, která měla pozemek v pronájmu právě od nemocnice. 

„My jsme museli vyjmout půdu ze zemědělského půdního fondu, odvézt ornici, vyčistit prostor od staveb, které tam nepatřily a  poté teprve realizovat stavbu, která začala v září roku 2021 a začátkem dubna 2022 byla zkolaudována a předána do užívání," řekl Petr Chudomel, ředitel Oblastní nemocnice Kolín.

Město Kolín zároveň připravuje rekonstrukci ulice Žižkova, díky které by se mělo v budoucnu k nemocnici dát vjet pohodlněji. 

„Připravujeme tam vlastně i rozšíření a nové odbočovací pruhy. Ty tam dneska nejsou jak pro nemocnici, tak pro záchrannou službu. Myslím si, že to bude mnohem bezpečnější a mnohem komfortnější a věřím, že i rychlejší. Rekonstrukce by měla proběhnout v horizontu dvou až tří let," řekl Michael Kašpar, starosta města Kolín.

Za stavbu parkoviště zaplatil zřizovatel nemocnice Středočeský kraj celkem 48 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu