• Načítám...
>

V Sadské cvičili záchranáři s policií

Školní policejní středisko Sadská uspořádalo společný výcvik posádek zdravotnické záchranné služby s hlídkami Policie České republiky. Při něm se prověřovala kooperace policistů a záchranářů na místech zásahů. Na místě nechyběla ani naše kamera a vy se teď můžete podívat, jak takové cvičení probíhá.

Reklama

Středočeská zdravotnická záchranná služba má za sebou cvičení s Policií ČR. Jeho cílem bylo prověření kooperace policistů a záchranářů na místech zásahů, které jsou v běžné službě obvyklé.

"Dnes proběhlo pilotní cvičení. Nazveme to nultým ročníkem. Je to cvičení, kdy spolupracovala Středočeská záchranná služba a Policie České republiky ve výcvikovém areálu tady na Sadské. Dnes tady byly multižánrové výjezdy. Měli jsme stanoviště, kde se řešil porod, kde se řešilo tonutí osob, kde byla střelba. Vyzkoušeli jsme spolupráci záchranářů a policie při samotné kooperaci. V tuto chvíli budeme cvičit hromadné postižení osob a přímo se bude jednat o střelbu ve stanovém městečku," řekl Rudolf Kotek, záchranář ZZS Středočeského kraje.

Noční cvičení navštívila ve Školním policejním středisku v Sadské také středočeská hejtmanka. Ta na místě zároveň záchranářům i policistům poděkovala za jejich práci a zmínila i důležitost podobných cvičení.

"Já si myslím, že se posledních několik měsíců, možná už několik let, ukazuje, jak jsou složky Integrovaného záchranného systému nesmírně důležité pro náš život, pro naše bezpečí a jsem ráda, že i v situaci, kdy byla velmi náročná doba covidová a teď je velmi náročná doba v souvislosti s válkou na Ukrajině, se nepodceňují ani takováto cvičení, protože jsou nesmírně důležitá. Pořád žijeme ten běžný život, ve kterém se může stát řada věcí, které nejsou standardní a které ty složky Integrovaného záchranného systému musí mít nacvičeny," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Cvičení různých složek integrovaného záchranného systému probíhají na území celé České republiky pravidelně. Výjimkou není ani Středočeský kraj, kde se podobná cvičení konala hned dvakrát během několika týdnů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu