• Načítám...
>

Starostové se setkali s vedením kraje

Na výstavišti v Lysé nad Labem se konalo další setkání starostů s vedením Středočeského kraje. Zástupci kraje tu seznámili starosty středočeských měst a obcí s plány do budoucna, připravovanými projekty i dalšími potřebnými informacemi.

Reklama

Starostové měst a obcí ve středních Čechách se sjeli do Lysé nad Labem na pravidelné setkání s vedením Středočeského kraje. Během celého dopoledne prezentovali krajští radní výsledky své práce a zároveň seznámili přítomné starosty s plány do budoucna.

"My těch obcí máme opravdu naprosto nejvíc, tisíc sto čtyřicet čtyři a děláme toto setkání. Vidíte, že jich je tady několik set, takže je to i organizačně náročné. Je to podruhé, naposledy jsme se viděli v září a my jim vždycky v našich prezentacích říkáme, co se na kraji povedlo od toho předchozího setkání, co jsme změnili, jaké pro obce a města připravujeme programy, do jakých fondů si mohou žádat, co připravujeme v oblasti veřejné silniční dopravy, životního prostředí, sociálních věcí, kultury. Je toho opravdu celá řada," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Po dopoledním programu následovaly workshopy, během kterých byli starostové měst a obcí seznámeni s prací jednotlivých odborů krajského úřadu, ale také například Středočeského inovačního centra či IDSK.

"Buď je tady vždy vedoucí toho odboru nebo někdo z pověřených pracovníků a jsou zase k dispozici pro konzultace středočeským starostkám a starostům. A pak se nám podařilo, protože dnes máme výjimečnou situaci, kdy se nesetkáváme v Praze, ale setkáváme se ve Středočeském kraji v Lysé nad Labem na Výstavišti, tak mají volný vstup na výstavu, která se zkoordinovala s naším setkáním, a to je výstava komunální techniky a městského mobiliáře," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Starosty tradičně nejvíce zajímal stav středočeských silnic, postup při jejich opravách či budování nových komunikací.

"Oproti ostatním krajům v rámci rozpočtového určení daní, když se udělal průměr, kolik z rozpočtového určení daní investují ostatní kraje do silnic, tak my jsme od roku 2017 v deficitu téměř dvou miliard. Investujeme nejméně, protože těch silnic máme největší množství. Máme osm a půl tisíce kilometrů silnic," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Dalšími diskutovanými tématy byla například veřejná doprava či životní prostředí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu