• Načítám...
>

Kraj spustil další vlnu kotlíkových dotací

Středočeský kraj opět přijímá žádosti o kotlíkové dotace. Podat je může pouze ten žadatel, jehož průměrný čistý příjem na člena domácnosti v roce 2020 nebyl vyšší než sto sedmdesát tisíc korun, nebo žadatel, který je ve starobním nebo invalidním důchodu třetího stupně.

Reklama

Středočeský kraj opět přijímá žádosti o kotlíkové dotace. O ně mohou v těchto dnech žádat nízkopříjmové domácnosti.

"Může se žádat elektronicky přes formulář, který je na stránkách Středočeského kraje v sekci kotlíkové dotace. Je tam také k tomu podrobný video návod, popřípadě návod v klasické písemné podobě. Není to vůbec těžké, zvládne to úplně každý. Případně si může žadatel zavolat na infolinku 257 280 991 nebo napsat na informační obecný e-mail kotliky@kr-s.cz," řekl Ondřej Nauš, vedoucí oddělení skupinových projektů KÚ Středočeského kraje.

Žádost do dotačního programu kraje může podat pouze ten žadatel, jehož průměrný čistý příjem na člena domácnosti v roce 2020 nebyl vyšší než sto sedmdesát tisíc devět set korun, nebo žadatel, který je ve starobním nebo invalidním důchodu třetího stupně.

"Ta hlavní podmínka je, že musí mít nemovitost, která je primárně vytápěna kotlem první nebo druhé emisní třídy na tuhá paliva. To je základ. V našem případě to musí být nemovitost ve středních Čechách a to je asi tak obecně všechno. Zbytek už jsou nějaké technikálie, které se doladí při formování žádosti," řekl Ondřej Nauš, vedoucí oddělení skupinových projektů KÚ Středočeského kraje.

Středočeský kraj je připravený vyřídit přibližně dva tisíce žádostí. Ty mohou lidé podávat až do 31. srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu