• Načítám...
>

První sportovní den v Újezdě okořenila neckyáda

Městská část Praha - Újezd poprvé zorganizovala sportovní den. V plánu byla řada sportovních i zábavných aktivit, některé z nich ale překazil intenzivní déšť. Zlatým hřebem programu byla neckyáda.

Reklama

Odpolední neckyádu si v sobotu na sportovním dnu v městské části Praha - Újezd užili všichni, jak se patří.

anketa

Úspěch neckyády by se určitě dostavil, i kdyby se neumoudřilo počasí, které mohutně zalévalo Újezd od samého rána. Když je něco na vodě, asi nejde o to, že zrovna prší. Ostatní disciplíny zdejšího prvního Sportovního dne na tom byly hůř. Účastníci tenisového turnaje to ještě zvládli, ale dopolední běh se v provazech vody, kalužích a blátě opravdu konat nemohl.

"Budeme muset přeložit závody na září, protože jsou na ně děti zvyklé a hodně dětí běhá, tak je asi přeložíme na září a uvidíme," řekla Jana Draštíková - místostarostka MČ Praha - Újezd.

"Příští rok budeme pořádat druhý ročník a doufejme, že nám vyjde počasí. Půl dne nám propršelo a půl dne to vypadá, že bude krásně. Večerní program bude super a bude se převážně týkat dospělých," řekl Václav Drahorád - starosta MČ Praha - Újezd.

Pokud by příští sportovní den zahrnoval více sportovních disciplín spojených s vodním živlem, možná by se dalo rozmarům počasí trochu předejít.

"Voda zezdola, voda seshora. Určitě se zamyslíme, ale víte co. Jak děláte osm let to samé a vždy vám to počasí vyjde, tak si říkáte, proč by to nemělo zrovna nevyjít dnes. No a nevyšlo," řekla Jana Draštíková - místostarostka MČ Praha - Újezd.

A to organizátory vždy trochu zamrzí, protože zařídit takovou akci není pro městskou část nic jednoduchého.

"Dá to opravdu hodně práce, protože si nenajímáme agenturu. Takže je to trošku o kreativitě, protože se nejdříve musí vymyslet, co budeme ten den pořádat, další věc je k tomu udělat přípravy, jako jsou plakáty, ceny, medaile. Všechno tohle se musí zařídit, plus tedy nějaký doprovodný program, co se týče třeba hudby, na co jsou tady lidé zvyklí, co mají rádi," řekla Jana Draštíková - místostarostka MČ Praha - Újezd.

Na námahu ale v Újezdě nehledí a s akcemi nešetří.

"Pravidelně jednou měsíčně se snažíme dělat nějakou kulturní nebo sportovní akci, takže si myslím, že toho vyžití je tady dost," řekl Václav Drahorád - starosta MČ Praha - Újezd.

Podobné aktivity totiž nejsou jen pro zábavu, ale slouží i k podpoře plnohodnotného komunitního života.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu