• Načítám...
>

Práce na dálnici D6 pokračují

.

Reklama

Práce na budování dálnice D6 pokračují. Nová část o délce šest a půl kilometru navazuje na dálniční úsek u Řevničova a Nového Strašecí. Díky této stavbě zároveň vznikne obchvat obce Krupá.

"Pokud máme hovořit o stavbě přeložky silnice I/6 v oblasti obce Krupá, tak si musíme vybrat, jestli budeme hovořit o přeložce silnice I. třídy a nebo o dálnici, protože ve skutečnosti stavíme všechno najednou. Stavíme další úsek dálnice D6 ze středních Čech od Prahy směrem na Karlovy Vary, ale zároveň stavíme přeložku velmi zatížené důležité tranzitní komunikace I. třídy číslo 6, která prochází přímo Krupou. To znamená, že odstraňujeme provoz jak z Krupé, tak zároveň převádíme provoz na bezpečnější kapacitní tranzitní dálniční komunikaci," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Vybudováním tohoto úseku dojde zároveň ke zvýšení bezpečnosti na křižovatce v obci Krupá. Právě v tomto úseku dochází vlivem frekventovaného provozu k častým dopravním nehodám. 

"Místo současné křížové křižovatky, která už byla bohužel místem vážných dopravních nehod. A tím, že vystavíme dálničních dalších 6 a půl kilometru dálnice D6, tak zároveň vystavíme v tomto místě mimoúrovňovou křižovatku, která vyřeší to úrovňové křížení, které bylo tak nebezpečné. Zároveň se přibližujeme dál ke Karlovým Varům přesně tak, jak jsme slíbili, jaký máme harmonogram, což ale neznamená, že bychom už měli vše hotovo, protože k těm Karlovým Varům nám chybí ještě několik úseků. S tím, že na přípravu do realizace, tedy do výstavby, je a byl v posledních letech veliký tlak. Byla to veliká priorita a nejenom krajská, ale i Vlády České republiky," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Tento úsek dálnice by měl být hotový nejpozději v polovině roku 2024, kdy zároveň dojde k zahájení výstavby posledních úseků dálnice D6.

Dálnice D6 spojí Karlovarský kraj a hlavní město. Dokončení dálnice z Prahy do Chebu se plánuje na rok 2027.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu