• Načítám...
>

Vlašský dvůr poodhaluje historii Kutné Hory

Při návštěvě Kutné Hory se můžete s historií tohoto města seznámit v jeho samém centru. Stačí navštívit Vlašský dvůr - kulturní památku, která nabízí několik prohlídkových okruhů.

Reklama

Vlašský dvůr. To je národní kulturní památka v samém centru Kutné Hory. Její historie sahá až do 13. století. Současný vzhled Vlašského dvora je výsledkem přestavby, která byla provedena v letech 1893 – 1898.

"My se nacházíme ve Vlašském dvoře, což je bývalá opevněná tvrz, kterou Václav II. kolem roku 1300 přebudoval na královskou mincovnu a o tom jsou i tady expozice, které tu návštěvník může vidět. Královská mincovna je bez průvodce, návštěvníka tam seznámíme s historií mincí, má dokonce možnost si projít na závěr takovou vesničku, kde je ten proces od vytěžení stříbrné rudy do podoby mince, která se zde razila do pražského groše," řekla Andrea Kapounková, ředitelka Průvodcovské služby Kutná Hora.

Další prohlídkové trasy jsou již s průvodcem. Návštěvníci tak mohou nahlédnout nejen do historie Kutné Hory.

"Navštíví královský palác, audienční síň, královskou kapli a filmové komnaty českých králů. Na závěr, i když bych měla začít od začátku, ve sklepení nám nově vznikla expozice Záhada ztraceného stříbra, která se týká jedné kutnohorské pověsti. Jdeme do finále s premiérou Příběhu mince, bude se odehrávat právě tady na nádvoří. Součástí toho představení je historie Kutné Hory, pověsti, kněžna Libuše, ale zároveň také to, jak se ta mince vyráběla. Vše je to scénické představení, audionahrávky, zpěv, tanec s ohněm, světelná show. Srdečně zvu," řekla Andrea Kapounková, ředitelka Průvodcovské služby Kutná Hora.

Aktuální termíny tohoto představení včetně otevírací doby, kdy můžete tuto památku navštívit, najdete na webu Průvodcovské služby Kutná Hora.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu