• Načítám...
>

Kutnohorské muzeum stříbra láká ke své návštěvě

Vývoj města Kutná Hora ve středověku mapuje stálá expozice v Českém muzeu stříbra. Při návštěvě jeho expozice na takzvaném Hrádku mohou lidé vidět také výstavu pod názvem Česká vrcholná gotika v modelech.

Reklama

České muzeum stříbra v Kutné Hoře nabízí svým návštěvníkům hned tři expozice. Jedna z nich je k vidění na takzvaném Hrádku jen pár kroků od Galerie Středočeského kraje.

"České muzeum stříbra nabízí prohlídkový okruh, jehož součástí jsou stříbrné doly. To je v podstatě taková nejatraktivnější část toho, co nabízíme. Je hodně obsazovaná, takže tohle nabízíme na rezervaci. Máme tady první okruh přímo na Hrádku, ten se týká středověku, středověkého města, vývoje mincovnictví a tak dále," řekla Lenka Mazačová, ředitelka Českého muzea stříbra.

Na návštěvníky tu čeká stálá expozice, která mapuje vývoj města Kutná Hora ve středověku. 

"Uvidíte tady předměty spjaté s každodenním životem tady v Kutné Hoře. Tady konkrétně v tomto sále uvidíte keramiku, sklo a další věci, které lidé používali od středověku do raného novověku. Máme výstavní sál, kde v současné době nabízíme výstavu modelů české vrcholné gotiky, staveb, které se uskutečnily nebo jejichž podoba se proměnila. Ty modely vznikly v rámci práce studentů ČVUT a jsou to úžasné a ojedinělé práce, které nejsou úplně běžně k vidění," řekla Lenka Mazačová, ředitelka Českého muzea stříbra.

Tato výstava trvá do 30. listopadu. České muzeum stříbra můžete navštívit od úterý do neděle, vždy mezi desátou a osmnáctou hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu