• Načítám...
>

Běžce Brdy přivítaly již po páté

.

Reklama

Běhej Brdy je jedním ze dvou závodů ve Středočeském kraji, které jsou součástí seriálu zvaného Běhej lesy. V sobotu se na něm sešlo kolem půldruhého tisíce závodníků. Ještě předtím, než vyběhli běžci na svou dvacetikilometrovou trasu, se běžel také charitativní závod PVZP FénixRun, kterého se zúčastnila i hejtmanka Středočeského kraje.

„Běželo se mi tady samozřejmě krásně, protože je tu nádherné prostředí, Brdy. Ani nebylo takové horko, protože jak je to v lese, tak je to moc příjemné. Ale upřímně přiznám, nemám fyzičku. Nemám teď vůbec čas chodit běhat a vlastně jsem se dneska cítila tak, jako když jsem před pěti lety běhat začínala. Takže na tom musím zapracovat, mám to v hlavě, mám předsevzetí minimálně třikrát týdně si jít zaběhat alespoň kousek, protože pak se člověk opravdu cítí úplně jinak," řekla Petra Pecková - hejtmanka Středočeského kraje.

Charitativní závod PVZP FénixRun je už tradiční součástí jednotlivých akcí seriálu Běhej lesy, který v sobotu dovršil osm let svého trvání.

„Letos je to osmý ročník. Tady v Brdech jsme po páté a musím zaklepat, protože teď po těch dvou poměrně těžkých letech, kdy organizace podobných akcí byla samozřejmě komplikovaná kvůli covidu, tak musím opravdu zaklepat, že nám běžci zůstali věrni a ta účast má naopak stoupající tendenci," řekl Jan Hejda - vedoucí týmu organizátorů Běhej lesy.

Kromě přízně sportovně naladěných lidí se aktivita Běhej lesy setkává i s podporou Středočeského kraje.

„My tu akci podporujeme vlastně teď už druhým rokem z Fondu hejtmanky Středočeského kraje. Akce Běhej lesy je seriál závodů po celé České republice a ve středních Čechách je Běhej Karlštejn a Běhej Brdy. Takže dva závody na nádherných místech v krásném prostředí," řekla Petra Pecková. 

A takové akce samozřejmě lákají do Středočeského kraje řadu návštěvníků. Proto na nich nemůže chybět ani Středočeská centrála cestovního ruchu se svou pestrou nabídkou dalších středočeských zážitků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu