• Načítám...
>

Středočeské nemocnice nakoupí díky výzvě nové vybavení

Přístrojové vybavení středočeských nemocnic bude zase o něco lepší. Díky výzvě REACT-EU bude v jedenácti zdravotnických zařízeních v kraji třeba nový rentgen, magnetická rezonance a nové vybavení získá i záchranná služba.

Reklama

20 miliard korun přerozdělila mezi zdravotnická zařízení výzva REACT-EU. Ve výzvě se podařilo uspět také středočeským nemocnicím, které za peníze nakoupí lepší vybavení. 

„Je to společná aktivita všech, kteří v takzvané „klikačce", protože tak byl projekt původně nastaven, uspěli a nebo skončili pod čarou. Je to aktivita nemocnic, jednotlivých krajů, Asociace krajů České republiky a i jednotlivých asociací nemocnic. Já si myslím, že bylo velmi nešťastné to, že projekt byl nastaven jako takzvaně „klikací", to znamená, že rozhodovala časová stopa, kdy byla žádost podána, protože přece zdraví lidí a poskytování péče o zdraví nemůže být dáno technickým připojením k internetu v jednotlivých lokalitách," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Uspět se podařilo také třeba příbramské nemocnici, která za peníze letos nebo v příštím roce nakoupí třeba nový rentgen, magnetickou rezonanci, sadu endoskopických a dalších operačních přístrojů, nová elektricky polohovatelná lůžka, nové počítače i další vybavení důležité pro chod nemocnice.

„Ve všech jedenácti zdravotnických zařízeních, které jsou zařazeny do systému urgentních příjmů, se jedná o nákupy zdravotnického, laboratorního a zařízení v péči o pacienty. Je to motivováno v tom, aby se ta péče o pacienty neustále zvyšovala. Ve středních Čechách jsme uspěli s dvanácti projekty v jedenácti zařízeních. Jde o všech pět krajských nebo nemocnic vlastněných Středočeským krajem a pak je to šest zdravotnických zařízení, která mají takzvaně urgentní příjem. Jsou to nemocnice Čáslav, Hořovice, Nymburk, Mělník, Rakovník a Slaný," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Z projektu financuje nákupy i středočeská záchranka. Ta plánuje v letošním a příštím roce nakoupit patnáct nových sanitních vozů. Ve výzvě na nákup získala 83 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu