• Načítám...
>

Středočeské kulturní léto je v polovině, sklízí úspěchy

Koncerty pod širým nebem, romantická představení i ohromující show. To všechno přináší Středočeské kulturní léto. To je sice se svým programem již v polovině, spoustu zážitků je ale ještě před námi. Více vám o nich poví středočeský radní pro oblast kultury, Václav Švenda.

Reklama

V rámci Středočeského kulturního léta proběhlo již několik desítek představení. Diváci si mohli užít nejen divadelní či filmové zážitky, zabavit se mohli také fanoušci opery, cirkusu či hudby.

Jsme zhruba v polovině a celkově jsme spokojeni. Jsou tam samozřejmě představení, která nám dělala velkou radost, jako například uvedení opery Rusalka v Památníku Antonína Dvořáka v místě, které inspirovalo skladatele k sepsání tohoto nádherného díla. Tam jsme realizovali čtyři představení, dokonce o jednu reprízu navíc, než jsme původně předpokládali. Byl o to velký zájem. Pak nás mrzí, že nám někde zahrálo počasí do našich plánů a návštěvnost nebyla taková, jakou jsme si představovali, ale celkově jsme spokojeni," řekl Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Před sebou máme ale ještě téměř tři desítky kulturních zážitků. Velkým lákadlem je třeba představení souboru CIRK LA PUTYKA, které proběhne čtvrtého srpna v Kutné Hoře. Vstupenky jsou k dispozici ale i na další akce.

"Je to pestrá směsice, která je od divadla, kde nás v areálu zámku v Nižboru čeká Balada pro banditu, kterou bude hrát příbramské divadlo. Nebo jsou to různé koncerty, kde nás čeká dechovka ve skanzenu. Nebo třeba v areálu skanzenu Mayrau budou koncerty skupiny Buty a vystoupí zde Bratři Ebenové. Ten program je velmi pestrý a doporučuji všem návštěvníkům se podívat na web stredoceskekulturnileto.cz," řekl Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Inspirovat se můžete také na Instagramu a Facebooku Středočeského kulturního léta.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu