• Načítám...
>

V Úvalech vyroste nové P+R parkoviště

Středočeské zastupitelstvo schválilo smlouvu o spolupráci s městem Úvaly. Předmětem smlouvy je vybudování P+R parkoviště. To má vyrůst v těsné blízkosti úvalského vlakového nádraží.

Reklama

Lidem z Úval a okolí začne na zdejším vlakovém nádraží sloužit parkoviště P+R. Město a Středočeský kraj se domluvily na spolupráci při jeho výstavbě. Zastupitelstvo kraje už schválilo znění smlouvy o spolupráci. Jde o jedno z řady parkovišť z projektového záměru výstavby krajských záchytných parkovišť schváleného na začátku loňského roku.

"To parkoviště bude mít kapacitu přibližně dvě stě šedesát aut. Součástí budou samozřejmě i dobíjecí stanice pro elektromobily. Parkoviště bude integrováno do systému Pražské integrované dopravy, to znamená, že předplatitelé Lítačky budou mít možnost mít předplacené i parkování na tomto parkovišti," řekl Petr Borecký, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Podle vedení Středočeského kraje je cílem stavby nejen tohoto P+R parkoviště nalákat co nejvíce lidí do prostředků hromadné dopravy. Na projektu parkoviště v Úvalech by se mohlo začít pracovat ještě v letošním roce.

"V tuto chvíli probíhá přes Odbor krajského investora příprava kupní smlouvy na pozemek. Jakmile zastupitelstvo schválí tuto kupní smlouvu, tak ještě letos na podzim začnou projekční práce," řekl Petr Borecký, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Se stavbou parkoviště souvisí i úprava okolí vlakového nádraží. Dojde například k propojení mezi ulicemi Na Spojce a Purkyňova.

"Zde je vlastně už schválena smlouva o spolupráci mezi Středočeským krajem a městem Úvaly, kdy město Úvaly bude zajišťovat úpravu návazných komunikací tak, aby to parkoviště bylo plně integrováno do dopravního systému města," řekl Petr Borecký, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Výstavba parkoviště by měla začít v roce 2024. Cestujícím by se mělo otevřít o rok později. Předpokládaná výše nákladů projektu včetně DPH je 76 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu