• Načítám...
>

Středočechům zahrál Kalabis Quintet

Středočeské kulturní léto pokračuje. Další akci hostil Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami, kde vystoupilo dámské dechové kvinteto Kalabis Quintet.

Reklama

Další ze série akcí v rámci Středočeského kulturního léta hostil Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě. V tamním parku vystoupilo dámské dechové kvinteto Kalabis Quintet.

"Vznikly jsme na Akademii múzických umění. Tento rok oslavujeme naše desáté výročí a jmenujeme se podle slavného českého skladatele Viktora Kalabise. Kalabis Quintet je tradiční dechový kvintet, který je ve složení hoboj, flétna, klarinet, lesní roh a fagot," řekla Zuzana Leimer, členka Kalabis Quintet.

Na návštěvníky čekala série několika skladeb od méně známých i známějších autorů.

"Dneska samozřejmě Kalabis a hudba od Pavla Haase, Iši Krejčího, Françaixe a Malcolma Arnolda," řekla Zuzana Leimer, členka Kalabis Quintet.

Středočeské kulturní léto i v letošním roce nabízí desítky akcí, ať už se jedná o koncerty pod širým nebem nebo divadelní představení. Pro letošní rok bylo připraveno celkem jedenapadesát akcí, které se konají na dvaadvaceti zajímavých místech.

"Jedná se o mix divadelních představení, ale i hudebních zážitků a dalších pořadů. Těch divadelních představení chystáme dvacet dva a budou se na nich podílet nejen naše středočeská divadla, ale i řada dalších. Švandovo divadlo nebo Divadlo Bez zábradlí a jiné. Co se týče těch hudebních zážitků, tak tam je to pestrá paleta od klasické hudby přes dechovku, rock, jazz, swing a další žánry nás čekají," řekl Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Seznam všech akcí je zveřejněný na webu stredoceskekulturnileto.cz nebo na facebookové stránce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu