• Načítám...
>

Gymnázium Říčany se dočká nové sportovní haly

U říčanského gymnázia se staví nová sportovní hala. Nové sportoviště by mělo sloužit nejen studentům gymnázia, ale také k různým akcím pro veřejnost. Kapacita dosavadní tělocvičny byla nedostatečná.

Reklama

Gymnázium v Říčanech se dočká nové sportovní haly. Aktuálně využívaná tělocvična je totiž už v nevyhovujícím stavu. Děti se na nové sportoviště můžou těšit už zhruba za rok.  

"Předpokládáme, že tělocvična, která je hlavní částí stavby, by měla být dokončena v září příštího roku. Takže od září příštího školního roku by se žáci mohli těšit na sportovní vyžití. A budou tam i dvě učebny pro biologii. Biologie a laboratoř," konkretizoval Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

"Naše tělocvična je velmi nevyhovující co se týče velikosti i co se týče opotřebení. Myslím si, že sportovní hala bude pro nás velký nadstandard," komentovala Zuzana Pokorná, ředitelka Gymnázia Říčany.

Novou sportovní halu ale nebudou využívat jen žáci školy. K dispozici bude totiž i pro veřejnost. 

"V dopoledních hodinách budou tělocvičnu využívat naši žáci k běžnému tělocviku. V odpoledních hodinách se bude hala pronajímat. Není žádné omezení na to, které sporty by se tam měly dělat. Není to samozřejmě velikost fotbalového hřiště, ale všechny vnitřní sporty je možné  v naší hale realizovat," dodala Zuzana Pokorná, ředitelka Gymnázia Říčany.

Předpokládané náklady na stavbu jsou zhruba 110 milionů korun. Nové sportoviště ocení bezpochyby jak žáci, tak i veřejnost. Už teď se totiž, podle vedení školy, hlásí první zájemci o pronájem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu