• Načítám...
>

Mladoboleslavská nemocnice bude mít nové oddělení

Mladoboleslavská nemocnice by do dvou let mohla začít stavět nové gynekologicko-porodnické a dětské oddělení. Stavba by podle dnešních odhadů měla vyjít na 500 až 600 milionů korun. Je hotová studie, nemocnice letos spustí soutěž na projektovou dokumentaci. Středočeský kraj, který nemocnici zřizuje, na přípravu a projektovou dokumentaci uvolnil zhruba 30 milionů korun.

Reklama

Mladoboleslavská nemocnice by do dvou let mohla začít stavět nové gynekologicko-porodnické a dětské oddělení. Stavba by podle dnešních odhadů měla vyjít na pět set až šest set milionů korun.

"Teď jsme ve fázi projektových příprav a já jsem rád, že jsme se konečně, po těch několika, možná si troufnu říci i desítkách let, posunuli od planých řečí k tomu, že jsme skutečně začali něco dělat. Začalo se projektovat. Nejedná se o jednoduchý projekt. Je to projekt, který se v konečném důsledku bude pohybovat určitě výše než půl miliardy korun ve stavební části. Ale na druhou stranu je potřeba říci, že v podstatě nové gynekologicko-porodnické oddělení se v Mladé Boleslavi slibovalo ještě před sametovou revolucí. Takže máme třicet let skluz," konstatoval Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Nový pavilon pro péči o matku a dítě by měl vzniknout v místech, kde je nyní ředitelství nemocnice. Součástí by měla být i širší ambulantní základna pro odborné dětské ambulance, gynekologii a porodnictví.

"Je to součást komplexních změn, které se tady provádí už asi čtvrtým rokem, v rámci mladoboleslavské nemocnice. Zmiňované ředitelství bude přestěhováno do objektu, kde dneska je mikrobiologická laboratoř. Ale to je možné udělat až v momentě, kdy budeme mít konsolidovány laboratoře, což je projekt, který právě probíhá," vysvětlil Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Projekt je v úplném počátku. Hotová je studie budovy a připravuje se zadání na soutěž na projektovou dokumentaci.

"Teď vlastně musíme dokončit tu projektovou dokumentaci, abychom vůbec měli podklady pro stavební řízení, abychom měli podklady pro vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele, dodavatele stavby. A v neposlední řadě, a možná jsem to měl říci úplně v první řadě, je to, že i vlastně hledáme zdroje financování. Protože, jak jsem říkal, je to projekt za více jak půl miliardy korun," upozornil Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Ve hře je tak několik možných, zatím blíže nespecifikovaných, způsobů financování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu