• Načítám...
>

Zámek Veltrusy láká rodiny s dětmi

.

Reklama

Rodinná neděle. To je název akce, kterou pravidelně pořádá Zámek Veltrusy. Na návštěvníky čeká program, který je zaměřený především na rodiny s malými dětmi.

"Rodinná neděle je prohlídka uzpůsobená pro děti od zhruba pěti do dvanácti let nebo pro rodiny s dětmi. Můžete si tam vyzkoušet takovou interaktivní formou, jak se žilo na zámku zhruba před sto lety, nahlédnout do života paní hraběnky, pana hraběte a je to uzpůsobené dětem tak, aby je to bavilo,"

Prohlídka zámku v rámci Rodinné neděle se oproti klasickým prohlídkám liší a to zejména svou trasou. Ta je kratší, aby ji zvládli i ti nejmenší návštěvníci.

"Některé místnosti jsou vynechané z té klasické prohlídky, ale zároveň v těch místnostech, ve kterých jsme tak máme v každé místnosti nějaký interaktivní prvek, na který si děti mohou sáhnout. Máme tam třeba paroží od daňků, na které si můžete sáhnout nebo harmonium, na které si můžete zkusit hrát. Takže je to taková prohlídka, která je uzpůsobena proto, aby byla i více smyslová. Není to jenom klasický výklad, ale je tam zapojeno více smyslů,"

Zámek Veltrusy má ale připravený program pro děti i mimo Rodinnou neděli. Jeho součástí je edukační centrum, které se zaměřuje převážně na vzdělávací programy pro školní skupiny.

"Kam se mohou přihlásit na různé programy z nabídky, jak do zámku, tak zámeckého parku. Ale kromě školních skupin, tak vás můžeme pozvat do našeho zámeckého laboratoria, což je takový trošku alternativní prohlídkový okruh, který vás přivede do zákulisí památkové péče. Je také hodně interaktivní a je také vhodný pro děti, protože si tam můžete vyzkoušet práci restaurátora nebo restaurátora keramiky. Můžete si vyzkoušet mikroskopy a spíš nahlédnout do takového zákulisí, jak to vypadá i z té druhé stránky péče o památky,"

Zámek můžete navštívit od úterý do neděle vždy mezi desátou a sedmnáctou hodinou. Veškeré informace, včetně dalších termínů Rodinné neděle zjistíte na webových stránkách zamek-veltrusy.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu