• Načítám...
>

Kraj vyčlenil přes 20 milionů korun na opravy škol

Středočeský kraj dál podporuje zlepšení podmínek pro vzdělávání ve svých školách a školských zařízeních. Radní Středočeského kraje dnes rozhodli o rozdělení celkem 20,6 milionů korun mezi jednotlivé příspěvkové organizace.

Reklama

Výměna oken, přístavba skladu, oprava havarijního stavu sportovního areálu nebo nové auto pro dětský domov. To jsou jen příklady ze žádostí, které podpořila rada Středočeského kraje. Vyčleněno pro tento účel bylo více než dvacet milionů korun, které pomohou jedenácti školám a jednomu dětskému domovu.

"Do Brandýsa nad Labem na opravu tělocvičny nebo zázemí tělocvičny. Potom opravu Mladé Boleslavi, tam je opěrná zeď, tu je také potřeba opravit. Dva miliony korun bohužel musíme investovat do Příbrami, kde nám protekla střecha, ale budou tam i věci, které jsou spíše plánované. To znamená nějaký automobil do dětského domova, přístavba jednoho skladu v Kutné Hoře, kam po sestěhování zařízení potřebujeme trošku přistavět, posílit," řekl Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

O příspěvek si mohou žádat školská zařízení během celého roku. Jedná se o stovky objektů příspěvkových organizací na celém území Středočeského kraje.

"Školská zařízení vědí, jakým způsobem žádat odbor školství i s odůvodněním, na co ty peníze potřebují. My to tady potom vyhodnocujeme a následně se peníze poukazují," řekl Milan Vácha. 

Zlepšovat podmínky pro vzdělávání ve svých školách a školských zařízeních hodlá Středočeský kraj pokračovat i nadále.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu