• Načítám...
>

Dálnice D7 bude hotová za pět let

.

Reklama

Stavební práce na dálnici D7 pokračují. Po loňském zprovoznění dálnice u Panenského Týnce tak pokračuje dostavba dálnice dalším úsekem. Aktuálně je z plánovaných 83 kilometrů nyní zprovozněno více než 48 kilometrů, v realizaci 10,5 kilometru a dostavět zbývá 24 kilometrů. Hotovo by mělo být za pět let.

"Na dálnici D7, tedy na té linii mezi Prahou a Chomutovem nebo mezi Chomutovem a Prahou předpokládáme, že s definitivní konečnou platností úplně hotovo na celé linii - celé trase bude v roce 2027. Plný provoz, dva plus dva jízdní pruhy, plná dálnice. Do té doby je třeba vystavět ještě celkem pět úseků," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

V současné době se v Ústeckém kraji staví dva na sebe navazující úseky v již zmíněné délce 10,5 kilometru. Řidiči nyní projíždějí stavbou po stávající silnici I/7 ve zúžených jízdních pruzích se sníženou rychlostí 50 km/h. Uvedením do provozu první poloviny stavby, které proběhne ještě letos, se zde také vyřeší komplikovaná zimní údržba.

"Pokud jde o ty dva úseky, které nejsou ve Středočeském kraji, tak aktuálně se staví na dvou úsecích. Jeden ten úsek je u Loun a tam u Loun máme jednu důležitou zprávu pro řidiče a sice, že ještě letos v říjnu, to znamená od teď za nějakých šest týdnů, část té stavby zprovozníme tak, abychom usnadnili především zimní údržbu a zároveň abychom řidičům nabídli "polovinu dálnice", protože jeden jízdní pás budeme mít hotový. Potom nás čeká zároveň dokončit ještě ta druhá stavba, ta je podstatně stavebně složitější, protože tam procházíme takovým hodně zvodněným zátopovým územím. Zvládneme to, akorát je to stavebně složitější a tam předpokládáme, že budeme končit nejpozději v roce 2025 a jak jsem říkal, celá ta kompletní stavba, celá ta linie - trasa D7 z Chomutova do Prahy, respektive z Prahy do Chomutova bude v roce 2027," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD. 

Ve fázi přípravy jsou také tři zbývající úseky ve středních Čechách. Jedná se o trasu od obce Knovíz až k Panenskému Týnci. Zahájení realizace těchto třech staveb je v plánu v roce 2023. Uvedení do provozu pak o dva roky později.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu