• Načítám...
>

Středočeský kraj od září změní provoz školních spojů

Středočeský kraj při přípravě jízdních řádů od nového školního roku spolupracuje se svými obcemi. Cílem je předejít situaci s nedostatkem kapacity školních autobusových spojů. Změny tak čekají žáky z Kralup nad Vltavou, Brandýska či Kutnohorska.

Reklama

Předejít komplikacím při dopravě dětí do škol. To si kladou za cíl změny jízdních řádů školních spojů, které od září chystá společně s dopravci vedení Středočeského kraje. 

„Nám jde o to, že 1.9. jakožto každý rok začíná školní rok a jakožto každý rok bývají problémy s tím, že v některých obcích, zejména tam, kde jsou větší školy, přetékají autobusy dětmi, které se tam nevejdou. Tomu jsme chtěli letos zabránit, proto jsme už v průběhu léta na konci července a počátku srpna oslovili starosty a starostky všech středočeských obcí, stejně tak jako ředitele škol, aby nám dali informace o tom, kolik čekají od září nových dětí a z jakých případně směrů, abychom podle toho mohli zoptimalizovat autobusové a případně železniční linky," řekl Petr Borecký, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Pro nový školní rok je tak například připraveno posílení linky 381 v období mezi 7.15 – 7.45 hodin na příjezdu do Kutné Hory od Kostelce nad Černými lesy. Spoje budou posíleny také odpoledne mezi 13.00 – 15.00 hodin na odjezdu z Kutné Hory v témže směru na interval 30 minut v kloubových autobusech. 

„Jedná se o oblasti jako je Kutnohorsko, nebo je to oblast severovýchodně nebo severozápadně od Prahy, čili Líbeznice, Českobrodsko, případně oblast kolem Hostivic, Berouna a podobně," řekl Petr Borecký, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Na změny se musí připravit i ostatní cestující. Od první září dojde k optimalizaci linek v oblasti Dolnobřežanska a Říčanska. Na komplikace při cestování by se měli připravit cestující v Kladně. Tam dochází k úpravám linkového vedení autobusů Pražské integrované dopravy a ke změnám platnosti Tarifu PID na jednotlivých linkách, a to kvůli údajnému nepřistoupení Statutárního města Kladna ke Smlouvě o zajišťování a financování dopravní obslužnosti na území Středočeského kraje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu