• Načítám...
>

Rada na Berounsku navštívila průmysl i zdravotnictví

S koncem prázdnin se Rada Středočeského kraje opět rozjela navštívit jednotlivé oblasti. Prvně zamířili na Berounsko. Hejtmanka s radními navštívili třeba jednoho z největších krajských zaměstnavatelů.

Reklama

Konec prázdnin byl pro středočeskou radu ve znamení návštěvy města Berouna a jeho okolí. První zastávkou bylo místní dialyzační středisko. 

"U nás se staráme o dialyzované pacienty, máme tady ambulanci, kde se staráme o pacienty, kteří ještě nemají selhané ledviny a pak máme dialyzační centrum, které se stará o pacienty v terminálním stádiu onemocnění, kdy ledviny už selhaly," řekla Hana Novotná - primářka dialyzačního střediska v Berouně.

"Zapadá to do komplexu poskytované dialyzační péče ve středních Čechách. My nemáme v našich nemocnicích naše dialyzační centra, kromě Mladé Boleslavi. Ale vím, že všude ta spolupráce běží naprosto bezproblémově," řekl Pavel Pavlík - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Berounské dialyzační středisko pomáhá již od zahájení konfliktu na Ukrajině uprchlíkům, kteří jsou na léčbě závislí. 

"Postupně, protože ti pacienti třeba přicházeli nebo odcházeli, tak postupně jsme ošetřili 31 pacientů a teď máme v chronickém programu 9 pacientů, kteří u nás zůstali trvale," řekla Hana Novotná - primářka dialyzačního střediska v Berouně.

Velkou pomoc ukrajinským uprchlíkům poskytla a stále ještě poskytuje Charita Beroun. Tam se krajští představitelé vydali také.

"Já musím říci, že toto asistenční centrum je opravdu příkladem dobré praxe a je jedno z těch, která byla jako první a zároveň jedno z těch, která jsou mezi posledními, která nadále vykonávají činnost," řekl Martin Hrabánek - radní Středočeského kraje.

Další kroky hejtmanky a jejího týmu směřovaly do nedalekých Nenačovic, kde funguje od roku 2003 ekologické centrum, jehož součástí je sídlo firmy s BIO produkty, její vzorková prodejna, biopekárna, ekofarma a balírna. 

"Máme vlastní biopekárnu a bezlepkovou pekárnu, potom tady máme i balírnu, kde se některé ty komodity potom balí nebo ty tekuté produkty se stáčí," řekl Otakar Jiránek - majitel a jednatel společnosti Country Life.

"Já jsem velmi ráda, že jsme se v rámci tohoto výjezdu mohli podívat i do Country Life, kde nám ukázali jejich biozemědělství a například jeden z prvních pasivních domů, takže já to velmi hodnotím kladně, že tady takové firmy máme," řekla Jana Skopalíková - radní Středočeského kraje.

Poslední zastavení čekalo vedení kraje v Loděnici. Tam sídlí největší výrobce vinylů na světě. 

"Po dlouhé době si nás někdo všiml, když jsme druhý nebo třetí největší zaměstnavatel ve Středočeském kraji. Musím říci, že za těch 40 let od revoluce je to první krajská návštěva," řekl Zdeněk Pelc, ředitel společnosti GZ media.

Tradiční zastávkou byla při výjezdu také debata s občany v berounském městském kině. 

"Bylo to nesmírně zajímavé, ten den byl opravdu nabitý pozitivními zážitky a teď je tady setkání s veřejností a se starosty, tak jsem zvědavá, kolik lidí bude vevnitř," řekla Petra Pecková - hejtmanka Středočeského kraje. 

I přes teplé počasí a stále ještě probíhající prázdniny si čas na dotazy našlo několik desítek místních občanů.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu