• Načítám...
>

Po letech začíná oprava pavilonu C2 Kladenské nemocnice

Léta odkládaná rekonstrukce pavilonu C2 kladenské nemocnice je v začátcích. U slavnostního symbolického poklepání na starou omítku budovy nechyběl ani náměstek Středočeské hejtmanky, Pavel Pavlík. Ten o rekonstrukci pavilonu usiloval několik let.

Reklama

Dlouho očekávaná rekonstrukce pavilonu C2 nemocnice v Kladně je tady. Pětipatrová budova z padesátých let minulého století se začne opravovat v průběhu září a nové prostory by měly být hotovy koncem příštího roku.

"Dnes jsme v podstatě zahájili rekonstrukci pavilonu C2. Je to víceméně delší dobu odkládaná akce v kladenské nemocnici. Byla odkládaná z důvodu, který nebyla schopná ani nemocnice, ani Středočeský kraj ovlivnit. Byl to zejména covid a nedostatek zaměstnanců ve stavebnictví, pak tedy samozřejmě krize na stavebním trhu, která nastala následně po covidu. Já jsem rád, že se nám podařilo vybrat zhotovitele v opakovaném výběrovém řízení a věřím v to, co tady dnes zaznělo, že za rok a čtvrt se skutečně bude stříhat páska a pacienti se vrátí do nově zrekonstruovaných prostor," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Ještě před samotnou stavbou musí ale nemocnice odstěhovat všechna oddělení sídlící v budově do nových pracovišť.

"Některá oddělení se nevrací do tohoto objektu, některá se sem vrátí. Vrátí se sem určitě gynekologie a třeba nové oddělení, které přijde do tohoto objektu, bude urologie a ortopedie. Ono to má další návaznosti. Ne všechna oddělení, která z tohoto objektu v době rekonstrukce odchází, se vrací," řekl Jaromír Bureš, ředitel Kladenské nemocnice.

Na rekonstrukci si nemocnice půjčila od Evropské investiční banky.

"Celkový rozpočet rekonstrukce je 360 milionů. 280 milionů je stavba a 80 milionů je vybavení a přístroje pro zdravotnictví," řekl Jaromír Bureš, ředitel Kladenské nemocnice.        

Nová budova naváže na dvě sousední D a B, které jsou již v novém kabátě. V Oblastní nemocnici Kladno je ročně hospitalizováno zhruba 24 tisíc pacientů a ambulantně zde zdravotnický personál provede kolem 750 tisíc vyšetření.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu