• Načítám...
>

IZS seznamoval v Poděbradech občany se svou prací

Policie, záchranná služba i hasiči ukázali svou techniku i práci během speciálního programu v centru středočeských Poděbrad. Nechyběly akční ukázky ani zvířecí pomocníci. Atmosféru dne zachycuje v následující reportáži naše kamera.

Reklama

Na poděbradské kolonádě proběhl Den s policií a ostatními složkami Integrovaného záchranného systému. Místní občané se tak mohli seznámit s prací a technikou všech tří složek. Na místě nechyběl ani radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík, který si na vlastní kůži vyzkoušel funkčnost plyšové sanitky.

„Jsou tady na ukázku modely pro oživování a amatérskou resuscitaci na místě. Máme tady i posádku, která se zabývá právě vzděláváním nebo osvětou mezi dětmi a tato plyšová sanitka je právě pro tento účel," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Svou činnost předvedlo také Krajské ředitelství Policie České republiky. 

„Před chvílí mohli návštěvníci vidět ukázku zásahové jednotky, tak samozřejmě i civilní provedení vozidel s označením policie a s policejními majáky," řekl kpt. Pavel Truxa, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

„Jedná se o službu policejní kynologie. V našich řadách máme policejní pejsky spolu s kynology. Co zde mohou návštěvníci ještě dnes vidět je služba služební hipologie, kteří za námi přijeli z Krajského ředitelství policie v Praze," řekl kpt. Pavel Truxa, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Kromě práce složek zde policie ukazovala také to nejlepší ze svého vozového parku.

„My zde máme vozidla dálniční policie, vozidla poříčního oddělení, máme zde náš preventivně náborový stánek, vozidla kynologie, je zde vozidlo krajské pořádkové jednotky," řekl kpt. Pavel Truxa, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

V dalších stáncích, které byly součástí akce, se mohli návštěvníci dozvědět také informace nejen o bezpečnosti na silnicích, ale i v běžných životních situacích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu