• Načítám...
>

Plaňanští žáci soutěžili v pěti sportovních disciplínách

Sportovní den mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni zavítal do Plaňan. Šedesát mladých sportovců se mezi sebou utkalo v celkem pěti disciplínách. Tři nejlepší dále poputují do velkého finále v Poděbradech.

Reklama

O postup do národního finále v rámci Sportovního dne mládeže se ve středočeských Plaňanech utkalo šedesát mladých sportovních talentů. Sportovní den mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni je největší sportovní projekt pro děti a mládež a koná se ve vybraných městech a obcích po celé zemi.

"Plaňany. Vybíráme opět nejlepší tým, nejlepší finalisty, kteří si v rámci tohoto semifinálového kola zajistí nominaci na národní finále do Poděbrad, které se bude konat první víkend v prosinci u mě doma v Poděbradech. Bude to druhý ročník tohoto galafinále, kam se sjedou nejlepší z nejlepších z celé republiky. Těch kol máme celkově 250, tudíž ještě do konce listopadu musím navštívit hodně škol, hodně sportovišť a najít nové sportovní talenty," řekl Jan Váňa, organizátor Sportovního dne mládeže.

Žáci jako již tradičně soutěžili v pěti disciplínách. Ve fotbalu, florbalu, házené, frisbee a tenisu. 

Soutěže se zúčastnili ti nejlepší sportovci z řad žáků třetích až osmých tříd.

"Na venkově ty děti rády sportují, akorát nám v tom covid udělat trošku čáru přes rozpočet, to seděly doma a sportoval moc nemohly. My jsme teď dva roky sportovali venku, protože jsme přestavovali tělocvičnu, takže děti jsou otužilé a sportovně naladěné," řekl Martin Šmahel, ředitel ZŠ Plaňany.

"Takže oceňujete, že se tady dnes koná ta akce?"

"Určitě ano. Když jsme tu nabídku dostali, tak jsme jí přijali s radostí. Každá příležitost poměřit síly mezi sebou a sportovat je fajn," řekl Martin Šmahel, ředitel ZŠ Plaňany.

"Každopádně je povinností všech dotlačit ty naše děti od těch počítačů do přírody, na sportoviště a jako obec, tak škola a naše spolky, jako jsou hasiči, skauti, rybáři a fotbalisté se snaží své děti také dotáhnout na to hřiště, také se jim věnovat, také s nimi trénovat. "Sportem ku zdraví", jak se říká," řekl Martin Charvát, starosta městyse Plaňany.

Sportovní den byl již desátou akcí Sportovního dne mládeže ve Středočeském kraji. Vítězové tohoto dne si kromě dobrého pocitu odnesli i pohár a další věcné dary. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu