• Načítám...
>

Asociace samaritánů má nové sanitky

Asociace samaritánů České republiky pro oblast Praha - západ rozšířila svůj vozový park. Nakoupila téměř desítku nových sanitek. Ty budou fungovat jak pro převoz pacientů, tak i výjezdy záchranné služby.

Reklama

Celkem osm nových sanitek má nově k dispozici záchranná služba Asociace samaritánů České republiky Praha - západ. Moderní vozidla nahradí starší typy a sloužit budou hned k několika účelům.

"To, co jsme tady dnes představili, tak se zejména jedná o vozidla k přepravě pacientů k neodkladné péči. Těchto vozidel značky Mercedes uvádíme do provozu celkem pět a pak jsou vedle mě vozidla rovněž značky Mercedes. Jsou to tři vozidla rychlé zdravotnické pomoci, která budou sloužit na výjezdových stanovištích středočeské záchranné služby v nepřetržitém provozu. Jedná se o stanoviště, která jsou zařazena v plánu plošného pokrytí, konkrétně se jedná o stanoviště na Praze 5 na Zbraslavi, o stanoviště v Mníšku pod Brdy a o stanoviště v Davli. Všechna tato stanoviště jsou v jakémsi rajónu bývalého okresu Praha - západ," řekl Milan Majer, ředitel záchranné služby ASČR Praha - východ.

Pořízení jedné sanitky vyšlo organizaci na částku kolem tří a půl milionu korun. Celkem se tak jedná o investici za téměř třicet milionů korun.

"Já musím smeknout klobouk před Asociací samaritánů, protože to je v podstatě akce, kterou financovali primárně oni sami. Středočeský kraj se na tom vůbec nepodílel, ale pro mě bylo ctí se zúčastnit tohoto slavnostního aktu, protože oni jsou smluvním partnerem středočeské záchranné služby a já si vážím každého, kdo nám pomáhá se starat o zdraví našich spoluobčanů. Já jsem to říkal ve své úvodní řeči, nákup těchto vozidel jde ruku v ruce s tím, co dělá středočeská záchranná služba, splňuje to všechny standardy a já jsem velmi rád, že tuto spolupráci máme navázanou," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Středočeský kraj pravidelně obměňuje vozový park středočeské záchranné služby. Jen za poslední rok se jednalo o několik desítek vozů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu