• Načítám...
>

Památník Antonína Dvořáka má novou aplikaci

Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě připravil pro své návštěvníky novinku. Tou je mobilní aplikace, která provází nejen památníkem, ale i přilehlým okolím. Na výběr jsou tři trasy, jedna z nich je určena pro děti.

Reklama

Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě nabídne nově mobilní aplikaci s názvem Vysoká – Říše zvuků. Návštěvníci se tak dozvědí zajímavosti ze života slavného skladatele a uslyší i hudbu, kterou zde Dvořák skládal.

"Ta aplikace slouží k procházení se krajinou, přírodou tady v okolí Vysoké, protože tou krajinou se, stejně jako náš návštěvník, procházel i Antonín Dvořák a komponoval svou hudbu. My bychom byli rádi, aby se mohl návštěvník podívat po různých zajímavých lokalitách v okolí, které jsou spojeny s tím Dvořákovým životem. Může se podívat třeba na Rusalčino jezírko, kde Dvořák skládal operu Rusalka nebo někdejší hospodě U Fenclů, kam chodil hrát karty s horníky," řekl Vojtěch Poláček, ředitel Památníku Antonína Dvořáka.

U každého místa se návštěvník dozví nějakou zajímavou informaci ze života Antonína Dvořáka. Po celou dobu zároveň z aplikace hraje skladatelova hudba.

"Něco se dozví a něco si poslechne a zároveň si zahraje i hry, protože tam máme i drobné hry, zvlášť v dětské trase, čili i nejmenší návštěvníci si přijdou na své skrze hry založené na rozšířené realitě," řekl Vojtěch Poláček, ředitel Památníku Antonína Dvořáka.

Aplikace nabízí více variant tras. Jedna z nich je určená pro děti. Další je naučná – pětikilometrový okruh po Vysoké a jejím okolí.

"Návštěvníci nepotřebují v podstatě nic, protože to zařízení jim jsme schopni zapůjčit - telefon a sluchátka, ale jinak si to mohou stáhnout i do vlastního mobilního zařízení. Funguje to jak na "applech", tak na "androidech"," řekl Vojtěch Poláček, ředitel Památníku Antonína Dvořáka. 

Mimo aplikace se mohou návštěvníci těšit také na sérii akci. V plném proudu jsou přípravy na hudební cyklus pod názvem Hudební podzim.

"Budeme tady mít asi čtyři koncerty, možná bych vypíchl 8. října, kdy tady budeme mít takový komponovaný pořad Dvořák v dopisech, které bude číst pan Myšička z Dejvického divadla a zároveň to bude doprovázeno hudbou převážně Antonína Dvořáka," řekl Vojtěch Poláček, ředitel Památníku Antonína Dvořáka.

Veškeré informace najdou zájemci na webových stránkách Památníku Antonína Dvořáka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu