• Načítám...
>

Domov seniorů TGM v Berouně má nový park

V Berouně u Domova seniorů TGM slavnostně otevřeli Park generací. Ten prošel kompletní revitalizací. Akce se zúčastnili zástupci vedení Středočeského kraje i domova pro seniory, kteří symbolicky přestřihli pásku.

Reklama

Nové zpevněné chodníky, fitness a herní prvky, pítko nebo jezírko s živými rybkami. Park generací při Domově seniorů Tomáše Garrigua Masaryka v Berouně dostal novou podobu.

,,Je otevřen široké veřejnosti a ta revitalizace stála celkem asi čtyři a půl milionu a tři a půl milionu jsme získali dotaci od Středočeského kraje. Takže díky Středočeskému kraji jsme toto tady mohli zrevitalizovat," řekla ředitelka berounského Domova seniorů TGM.

,,Park se mi moc líbí," reagovala jedna z přihlížejících žen.

,,Mají to tady hezké, opravdu," doplnila jiná.

,,Já se těším na ty rybky, až je sem dají," svěřila se další ze seniorek.

,,Je to senzační," uvedla poslední z dotázaných seniorek na otázku, jak se jí nový park líbí.

Slavnostnímu otevření předcházelo například několik hudebních vystoupení a zúčastnila se ho řada významných osobností. Nechyběli ani zástupci vedení Středočeského kraje.

,,Ten park je o setkávání generací, kde se klienti mohou v podstatě sejít s místními z Berouna, konkrétně tady se mohou potkávat, budou sem chodit i děti, žáci škol a právě to míchání a potkávání těch generací je na tomto projektu obecně to nejlepší, co vůbec může být," doplnil radní Středočeského kraje pro sociální oblast, Martin Hrabánek.

Kompletní revitalizace parku za 3,5 milionu korun trvala několik měsíců. Středočeský kraj přispěl částkou 4,5 milionu. Zbylý milion by podle radního Hrabánka mělo vedení domova seniorů použít na dofinancování celé akce. Město Beroun pak v parku kompletně uhradilo nové pítko.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu