• Načítám...
>

Pěstouni ze Středočeského kraje se sjeli do Mirákula

V parku Mirakulum se o víkendu sešlo téměř tři sta pěstounů s dětmi a se vší parádou se rozloučili s létem. V parku si všichni užili spoustu zábavy a podpořit je přijela i středočeská hejtmanka Petra Pecková. Ta ocenila práci a nasazení pěstounských rodin, které se dětí ujaly a pomáhají jim prožít spokojenější dětství.

Reklama

Historicky první společenská akce pro pěstounské rodiny se konala v Milovicích. Do sportovně zábavného centra Mirakulum se sjely jak krátkodobé, tak dlouhodobé pěstounské rodiny z celého kraje. A jak se vůbec k pěstounské péči dostaly?

"My jsme si s manželem při té vší práci a při domácnosti říkali, že se k nám ještě někdo domů vejde a naše bio děti měly doma vždy spoustu kamarádů a tak, tak to byl takový přirozený běh."

"Syn přišel, že se rozvádí a neměl se kdo o malého starat, bylo to z minuty na minutu, tak jsem si ho vzala já. Takže jsem babička a starám se o šestiletého kluka, kterého mám od čtyř měsíců."

"Když se to podaří a je to krásný příběh, tak my říkáme, že se ty děti dostanou buď do rodiny, do adopce a nebo do trvalé pěstounské péče, tak je to jedna z nejhezčích věcí. U nás se o něj staráme jako o vlastní a to miminko je šťastné, spokojené."

Akce se konala pod záštitou Středočeského kraje a sama hejtmanka se přijela na pěstouny s dětmi podívat, pozdravit se s nimi a osobně jim poděkovat. 

"My jim chceme za tu jejich péči a otevřenou náruč poděkovat právě tím, že spolu se svými děti můžou trávit dnes celý den v rodinném centru Mirakulum. Já také moc děkuji rodinnému parku Mirakulum, právě za to, že pan Antoš - majitel Mirakula nám poskytl ty prostory bez nároku na honorář. Tyto děti mají to štěstí, že jsou v milující rodině a to je to nejpodstatnější. Kéž by se povedlo, aby všechny děti, které jsou opuštěné a neměly štěstí na tu svou biologickou rodinu, mohly strávit své dětství v rodině, která je má opravdu ráda a která rozvíjí jejich talent, ale současně třeba i bojuje a snaží se zmírnit hendikepy u některých dětí, které je mají," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Hejtmanka se plánuje pěstounskou péčí zabývat i do budoucna a dále ji více podporovat. Například kampaní, která se zaměří na zapojení dalších pěstounů. Právě ve Středočeském kraji je přechodných i dlouhodobých pěstounů necelých 320 a s nimi více jak 344 dětí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu