• Načítám...
>

Radní Milan Vácha ocenil mladé sportovce

Radní Milan Vácha ocenil sportovce za reprezentaci na letní olympiádě dětí a mládeže. Předávání se konalo v sídle Krajského úřadu Středočeského kraje a těšilo se vysoké účasti. Kromě mladých sportovců dorazili i jejich trenéři a někteří rodiče.

Reklama

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských výprav, která je určená mladým sportovcům ve věku od dvanácti do šestnácti let. 

"Dnes jsme se tu sešli, abychom slavnostně předali úspěšným sportovcům Středočeského kraje ocenění za jejich umístění na letní olympiádě dětí a mládeže," řekl Milan Vácha (STAN), radní Středočeského kraje.

Slavnostní oceňování v sále zastupitelstva bylo pro všechny příležitostí k ohlédnutí se za úspěchy a pro děti příležitost se setkat s kamarády, které poznaly v červnu na olympiádě.

"Dnes tu budeme oceňovat 126 medailistů v různých disciplínách," řekl Milan Vácha (STAN), radní Středočeského kraje.

Mezi nejúspěšnější sporty na letní olympiádě patřilo již tradičně plavání, kde Středočeši v celkovém pořadí sportů skončili v kategorii dívek i chlapců na celkovém 1. místě. Na druhém místě skončili atleti. Z kolektivních sportů se podařilo dokráčet olympijským turnajem pro zlaté medaile florbalistům a volejbalistkám. Stříbrnou medaili převzali fotbalisté a bronzovou basketbalisté.

Letošní olympiáda dětí a mládeže se konala v Olomouci a zúčastnilo se jí 265 sportovců ze Středních Čech. Tato výprava vybojovala v celkovém pořadí krajů bronzovou příčku.

Nejlepším sportovcem výpravy se stal plavec František Musil z Mladé Boleslavi, který vybojoval 6 zlatých medailí na individuálních tratích a k tomu byl členem bronzové štafety na 4 x 50 metrů volným způsobem. 

Olympiáda dětí a mládeže se koná v letní i zimní variantě, které se každý rok střídají.

"Máme v lednu Špindlerův mlýn a doufám, že naše výprava bude opět takto úspěšná," řekl Milan Vácha (STAN), radní Středočeského kraje.

Hlavní z cílů projektu je motivace ke sportu. Sportovcům akce navozuje atmosféru opravdových olympijských her. V minulosti unikátní atmosféru zažila řada dnes úspěšných sportovců, jako jsou například Ester Ledecká či Josef Dostál. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu