• Načítám...
>

Další část obchvatu Králova Dvora byla otevřena

Odlehčit vytížené Plzeňské ulici od tranzitní dopravy, to je jeden z cílů obchvatu středočeského Králova Dvora. Jeho druhá část byla slavnostně otevřena 11. listopadu a pro řidiče, kteří městem projíždí, to znamená hlavně plynulejší průjezd městem.

Reklama

Odlehčit vytížené Plzeňské ulici od tranzitní dopravy, to je jeden z cílů obchvatu středočeského Králova Dvora. Jeho druhá část byla slavnostně otevřena 11. listopadu a pro řidiče, kteří městem projíždí, to znamená hlavně plynulejší průjezd.

"Pro nás to znamená zvýšení bezpečnosti na ulici Plzeňská, a to tím, že drtivá většina nákladní dopravy z průmyslové zóny, jak z Králova Dvora, tak Berouna, bude vytlačena rovnou na dálnici a nebudou najíždět na silnici Plzeňská. To je ta nejzásadnější věc. Když jsme připravovali projektovou dokumentaci na obchvat před těmi 6 - 7 lety, tak to bylo 3, 5 tisíce jen nákladních vozidel zde z průmyslové zóny. Od té doby to samozřejmě narostlo," řekl Petr Vychodil (ODS), starosta Králova Dvora.

"Jedná se vlastně o téměř tři čtvrtě kilometru novostavby, která navazuje na první úsek realizovaný v předešlých letech. Čekají nás ještě tři etapy a napojení na sjezd z dálnice D5, které teď v současné době koordinujeme s mostem přes Litavku. Takže je před námi ještě veliký kus práce, nicméně nás tato část obchvatu velice těší, protože už může plnohodnotně sloužit občanům a zejména nákladní dopravě. Ulehčit tak přetížené komunikaci II/605," řekl Aleš Čermák, ředitel KSÚS Středočeského kraje.

V následujících letech Středočeský kraj realizuje další etapy stavby tohoto obchvatu. Jeho kompletní dokončení je plánováno nejpozději na rok 2030. 

"Jestli se nám podaří udělat třetí etapu ve spolupráci s městem Berounem, bude znamenat, že celý Králův Dvůr bude mít obchvat, to znamená, že v případě havárie na dálnici, která se poslední dobou stává docela často, tak se nám město Králův Dvůr i Beroun zasekne, budou moci využít objízdné trasy přes tento obchvat," řekl Petr Vychodil (ODS), starosta Králova Dvora.

Práce na obchvatech plánuje Středočeský kraj v následujících letech i na dalších místech.

"My v tom trendu budeme pokračovat, protože každý obchvat středočeské vesnice nebo středočeského města uleví těm občanům a to je naším cílem. A vlastně i zrychlí tu dopravu ve Středočeském kraji, kde dochází často ke kolapsům a k situacím u zácp, tak ty obchvaty to většinou řeší," řekl Karel Bendl (ODS), radní Středočeského kraje.

Vizí Středočeského kraje tak je postupně vybudovat obchvaty všech větších měst a obcí. V plánu je například dokončení obchvatu Mělníka i zahájení stavby dalších, například toho, který má ulevit dopravě v Rakovníku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu