• Načítám...
>

Středočeský advent bude plný akcí

Středočeský advent. To je název série akcí, které připravil Středočeský kraj. Adventní a vánoční akce se uskuteční v příspěvkových organizacích na celém území kraje.

Reklama

Středočeský kraj představil předvánoční program svých příspěvkových organizací. Série letošních adventních a vánočních akcí pod názvem Středočeský advent se ponese v duchu starých zvyků a tradic.

"Jsme moc rádi, že konečně po třech letech to vypadá, že si lidé budou moci užít adventní období tak, jak jsme byli zvyklí a ne v online prostředí. Takže každá z našich příspěvkových organizací připravila bohatý program pro všechny věkové kategorie a zaměřujeme se speciálně na nejmenší, kde vlastně ta tříletá odmlka v podstatě způsobuje to, že od Vánoc mají větší odstup, že ty tradice nemohli poznávat tak, jako v těch předchozích letech a chceme, abychom v nich to kouzlo Vánoc probudili," řekl Václav Švenda (TOP 09), radní Středočeského kraje.

"Je to po celém území Středočeského kraje, zejména tam, kde jsou příspěvkové organizace, kterých je osmnáct na tom území. A opravdu máme zahrnutý celý region, takže můžeme vidět zvyky jak z Mělnicka, z Mladoboleslavska, z Příbramska a je velmi zajímavé vnímat, jak se to místo od místa, třeba i v detailech, liší," řekla Lucie Cirkva Chocholová (Piráti), předsedkyně Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch.

Program Středočeského adventu je opravdu bohatý. Všechna středočeská muzea i galerie si připravila celou řadu kulturních akcí.

"Od adventních koncertů, přes výstavy, různé tvůrčí dílny, kde chceme ukázat tradice. Chceme třeba ukázat, jak se pekly perníčky, zdobily se, jak se vytvářely historické ozdoby a mnoho dalšího. Je to tedy všechno pod jedním souborným názvem Středočeský advent," řekl Václav Švenda (TOP 09), radní Středočeského kraje.

Podrobný program najdou zájemci na webu a sociálních sítích Středočeské centrály cestovního ruchu i jednotlivých příspěvkových organizací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu