• Načítám...
>

Práce v Huťské ulici v Kladně pokračují

Oprava kladenského mostu v Huťské ulici potrvá déle. Po problémech s původním zhotovitelem se podařilo Krajské správě a údržbě silnic Středočeského kraje vysoutěžit nového zhotovitele a stavební práce tak mohou pokračovat.

Reklama

Oprava kladenského mostu v Huťské ulici potrvá déle. Po problémech s původním zhotovitelem se podařilo Krajské správě a údržbě silnic Středočeského kraje vysoutěžit nového zhotovitele a stavební práce tak mohou pokračovat.

"My jsme měli veliký problém na Kladně, protože původně vysoutěžený zhotovitel v průběhu realizace té investice v podstatě zkrachoval, dá se říci. Zbankrotoval, vyhlásil na sebe konkurz, respektive insolvenci a nebyl schopen plnit závazky. Neplatil svým dodavatelům za objednané zboží a nám nezbylo nic jiného, než vy povědět smlouvu jako zadavatel, převzít to staveniště v takovém stavu, ve kterém to ta firma opustila a v podstatě vyhlásit znovu novou soutěž na tu rozdělanou stavbu," řekl Karel Bendl (ODS), radní Středočeského kraje.

V současné době už stavební práce pokračují. Oprava mostu byla nezbytně nutná vzhledem k jeho špatnému stavu.

"V současné době stavbu převzal, stavbu uklidil, připravil si jí pro další práce a v pracích bude pokračovat také v souvislosti s klimatickými podmínkami. Předpokládáme, že most by měl být v provozu v letních měsících od příštího roku. Co se týká těch prací na té vrchní části mostu, tak vzhledem k tomu, že je zimní technologická přestávka, tak těžko říci, jakým způsobem ty práce budou probíhat. Je to o tom, jaké budou klimatické podmínky," řekla Petra Kučerová, tisková mluvčí KSÚS Středočeského kraje.

I nadále tak musí řidiči, kteří tento most využívají, při svých cestách mezi centrem města s kladenskou částí Švermov počítat s drobnými komplikacemi. Provoz je zde vedený kyvadlově jedním jízdním pruhem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu