• Načítám...
>

Dřevčický park nabídl setkání generací

Mezi mladými a starými často panuje řada zbytečných předsudků způsobených generačním rozdílem. V Domově pro seniory Dřevčický park si řekli, že tomuto věčnému problému přijdou na kloub a společně s Dětským domovem v Dolních Počernicích a skupinou Vega připravili originální mezigenerační projekt, na jehož konci bylo vytvoření krátkého dokumentu, ve kterém si mladí a staří vyměňují své zkušenosti a mluví o svých snech, protože hlavně o nich projekt s názvem Dreaming Hearts byl.

Reklama

Každý má své sny - bez rozdílu na věk. V Domově pro seniory Dřevčický park proto přišli s geniální myšlenkou, jak propojit mladou generaci se starší a tak společně s Dětským domovem v Dolních Počernicích a skupinou Vega vymysleli projekt s názvem Dreaming Hearts.

"Ten projekt jsme vymysleli, protože jsme chtěli přinést radost lidem kolem sebe. Bylo to z toho důvodu, že jsme si mysleli, že děti a senioři jsou dvě skupiny, které mají nám všem co říct, od kterých se můžeme všichni učit. Velice nás to zajímalo," řekla Hana Matějovská - členka skupiny Vega.

Zároveň šlo o charitativní projekt, ve kterém se podařilo vybrat přes sto tisíc korun, za které se nakoupily vánoční dárky, které pak dostanou jak děti, tak senioři pod vánoční stromeček. Výsledkem projektu byl krátký dokumentární film, ve kterém si děti a senioři navzájem vyměňovali své zkušenosti a sdělovali svá tajná přání a životní sny.

"Já bych se chtěl podívat nebo procestovat si Asii. Asie, to je fantastická země. A potom tedy Afrika a Egypt," řekl Bohumil Přikryl - Domov pro seniory Dřevčický park.

"Já jsem se rozhodovala mezi vychovatelkou ve školce a mezi zdravotní sestrou. Asi půjdu na tu zdravotní sestru, protože já ráda pomáhám lidem a chci být takto užitečná," řekla Kateřina Pokorová - Dětský domov Dolní Počernice.

Bývalého řidiče kamionu pana Přikryla a Katku z Dětského domova v Dolních Počernicích spojuje láska k cestování. Zatímco pan Přikryl viděl z kabiny tiráku půlku Evropy a láká ho Asie, Katka se rovněž zamilovala do asijské kultury, konkrétně do Japonska.

"Ze začátku jsem koukala na anime a tím mě to zaujalo. Ten jazyk je hrozně krásný a tak jsem se rozhodla, že se jednou do toho Japonska podívám. V Tokiu to je hrozně krásné, teď je tam jeden youtuber a já mu hrozně závidím, protože se tam chci také jednou podívat," řekla Kateřina Pokorová - Dětský domov Dolní Počernice.

Snahou všech je, aby projekt i nadále pokračoval a oba domovy se nejspíš do budoucna ještě více propojí, aby si lidé různých generací mohli nadále plnit své sny, aby se jich nikdy nevzdávali a hlavně aby byl neustále někdo na blízku, kdo jim pomůže tyto sny plnit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu